Ege ve Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın'ın bazı ilçelerinde yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA  - Meteoroloji, Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın'ın bazı ilçelerinde kuvvetli yağış ve yer yer çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak şeklinde geçecek. Hava sıcaklıkları Antalya'da 20, Burdur'da 16, Isparta'da 14 ve Muğla'da 15 derece olarak tahmin ediliyor.  

Yağışlar, Muğla il genelinde ve Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak. Rüzgar güney yönlerden orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

Denizlerde ise rüzgarın güneydoğudan 3 ila 5, Antalya Körfezi açıklarında 6 ila 7 kuvvetinde esmesi, dalganın da 1 ila 3 metreye ulaşması bekleniyor. Hava çok bulutlu yer yer sağanak, gök gürültülü sağanak yağışlı, görüş ise orta, yağış da zayıf olacak.  

İzmir ve Aydın için de kuvvetli yağış uyarısı 

yurdun güneybatı kesimlerindeki yağış, bugünden itibaren İzmir'in güneybatı ilçeleri olan Güzelyalı, Bornova, Kemalpaşa, Bayındır, Gaziemir, Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Buca, Menderes, Urla, Çeşme, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Tire'de etkili olacak.  

İzmir'in Selçuk, Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ, Bayındır ve Torbalı gibi doğu ilçelerinde sağanak yağış görülecek. 

Ayrıca, Aydın'da Didim ve çevresinde 100 kilo ve üstü, Aydın Merkez, Söke, Koçarlı, Karpuzlu, İncirliova ve Germencik çevrelerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor.  

Vatandaş ve ilgililerin yağış konusunda dikkatli ve tedbirli olması istendi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir