Ege'de şiddetli deprem

Ege Denizi açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre iller ve İstanbul'da da hissedilen şiddetli sarsıntı panik yarattı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun yaşanmadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin 22,98 kilometre açığı olan 6,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 6,96 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Sarsıntı, İzmir, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Manisa ve Aydın'da hissedildi.

Deprem sonrasında vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, telefon hatlarında da aksamalar oldu.

Öte yandan bölgede en büyüğü 4.9 olan pek çok artçı sarsıntı daha meydana geldi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun yaşanmadığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendilerine ulaşan bir hasar bilgisi olmadığını söyledi.

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel de, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadığını, köy ve mahallelerde incelemelerin sürdürdüğünü kaydetti.

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu ise tüm ekiplerin Karaburun, Mordoğan ve kıyı yerleşimlerde incelemelerde bulunduğunu ifade etti.

"Zarar gören binalardan uzak durulsun"

Depremin hemen ardından Ege Afet Koordinasyon Merkezi çalışanlarının sahaya çıktıklarını söyleyen Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Vatandaşların depreme dayanaksız olan binalardan uzak durması gerekiyor. Zarar gören binalardan uzak durulsun. Yetkililerin açıklamalarına itibar etsinler." diye konuştu.

240 çadır bölgeye sevk edildi

AFAD'dan yapılan yazılı açılmada, depremin en çok hissedildiği İzmir'in Dikili ve Karaburun ilçelerinde İzmir Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden ekiplerce keşif çalışmalarına başlandığı bilgisine yer verildi.

Ayrıca, Manisa lojistik deposundan 16,5 metrekarelik 240 aile çadırı tedbir amaçlı bölgeye sevk edildiği bilgisi paylaşıldı.

"En az 30 kilometrelik fay kırılmış olmalı"

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin en az 30 kilometrelik bir fayın kırılması sonucunda oluşmuş olabileceğini belirtti.

Depremin bir tarafı düşen, bir tarafı yükselen bir kırılma ile meydana geldiğini belirten Sözbilir, fayın doğu-batı yönünde olduğunu söyledi.

Balıkesir
İzmir