Ek tedbirler ile Van'da istihdam artırılacak

Ziraat, Halk ve Vakıfbank ile KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu'nun gerçekleştirdiği işbirliği projesi kapsamında istihdamın artırılabilmesine yönelik ilave tedbirler belirlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank ile KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu deprem felaketinin yaşandığı Van'da ekonomik faaliyetlerin yeniden canlandırılabilmesi için işbirliği yapacak.
Söz konusu kurumlar adına Ziraat Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Van çevresinde 23 Ekim 2011 tarihinden itibaren yaşanan depremler sonrasında bu durumdan olumsuz etkilenen ticari hayatın yeniden canlandırılması çalışmalarının il genelinde devam ettiği hatırlatıldı.
Bugüne kadar kamu kurumları ile bankalarca ortak bir yaklaşım sergilenerek, yöre halkının kredi borçları ile vergi ve SGK primlerinin ertelenmesi ya da yapılandırılması girişimleri başlatıldığı ve uygulamanın sürdüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bu girişimlere ek olarak, T.C. Ziraat Bankası, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu'nca (KGF) ekonomik faaliyetlerin yeniden canlandırılması için kredi kanallarının açılabilmesi ve kredilendirme koşullarının iyileştirilmesi suretiyle bölgede istihdamın arttırılabilmesine yönelik ilave tedbirlerin belirlenmesi amacıyla ortak bir projenin hayata geçirilmesi için işbirliği başlatmaktadır.
Bu kapsamda 16 Ocak 2012 Pazartesi günü Van'da ilgili taraflarla bir dizi görüşmeler yapıldıktan sonra yine Van ili merkezinde düzenlenecek arama konferansı ile yukarıda belirtilen konularda neler yapılabileceği ele alınacaktır. Yapılacak çalışmaya, işbirliği geliştirmeyi amaçlayan kurumların üst düzey temsilcileri ile bölgede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, meslek ve sivil toplum örgüt yöneticileri ile yörede faaliyet gösteren esnaf ve işletme sahiplerinin iştirak etmesi bekleniyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir