Ekmeğe şubat ve martta zam yok

İki senedir zam yapılmayan ekmeğe bu sene zam bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
UŞAK - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Şubat ve Mart aylarında ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi.
Balcı, Uşak Fırıncılar Odası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ekmek fiyatının 2008 yılından bu yana artmadığını öne sürdü. 
Bu yıl ekmeğe zam yapılmasını beklediklerini, Türkiye'deki ekmek fiyatının Avrupa ülkelerinden düşük olduğunu belirten Balcı, Almanya'da ekmeğin kilogram fiyatının 4,5 lira, Türkiye'de ise 2,5 lira olduğunu hatırlattı. 
Balcı, şunları kaydetti:
"Fırıncı esnafı ve halkımızın ortak bir fiyatta buluşturmak istiyoruz. 2010 yılında ekmeğe zam yapılacağını umuyoruz. Ancak Şubat ve Mart aylarında bu zammın olmasını beklemiyoruz. Fırıncı esnafı fedakarca hizmet üretmeye devam ediyor. Amacımız ülkemizdeki ekmeğin kalitesini her geçen gün yükseltmektir. Türkiye'de 2009 yılında 20 milyon ton buğday üretimi gerçekleşti. Herhangi bir buğday sorunumuz yok. 2010 yılında daha fazla buğday üretileceğini düşünüyoruz. Bazı çevreler ekmek üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Ancak Türkiye'de ekmek üzerine siyaset yapma dönemi kapandı. Ekmek zammının nasıl yapılacağı bellidir."
Türkiye'de her gün 82 milyon ekmek üretildiğini, yaklaşık 5 milyonunun çöpe atıldığını iddia eden Balcı, bunun ekonomik değerinin 3,5 milyon lira olduğunu, ekmek israfını önlemek için bu yıl büyük bir kampanya başlatacaklarını açıkladı.
Türkiye'de federasyona bağlı kayıtlı, 20 bin fırın olduğunu, bunların kapasitelerinin ülkenin 10 yıllık ekmek ihtiyacını karşılayacak düzeyde bulunduğunu anlatan Halil İbrahim Balcı, "Ekmek üretiminde en büyük sorunların başında hijyen geliyor. Fırınlarımızdaki hijyen koşullarını artırmaya çalışıyoruz" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir