Ekonomide 'sat kurtulcu', milli meselede 'ver kurtulcu'

Devlet Bahçeli, AKP iktidarının ekonomi ve milli konularda geliştirdiği yöntemlerin ülkeyi teslimiyetçi hale soktuğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AK Parti 9 yıldır teslimiyetçi bir politikaya mahkum edilmiş, ekonomide 'Sat kurtulcu', milli meselelerde 'Ver kurtulcu', partililerin menfaati ve yandaşlarının zenginliği için de 'Kazan kazancı' bir yol takip etmiştir" dedi.

Bahçeli, partisince Antalya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 12 Haziran seçimlerinin ülkenin ve milletin çok ağır dış ve iç tehditlerle karşı karşıya kaldığı, kriz ve kaosun yaşandığı bir dönemde yapılacağını ileri sürdü.

AK Parti iktidarının yaklaşık 9 yıldır tek başına iktidar olduğuna dikkati çeken Bahçeli, buna karşın AK Parti'nin halkın teveccühünü anlayamadığını öne sürerek, "AK Parti 9 yıldır teslimiyetçi bir politikaya mahkum edilmiş, ekonomide 'Sat kurtulcu', milli meselelerde 'Ver kurtulcu', partililerin menfaati ve yandaşlarının zenginliği için de 'Kazan kazancı' bir yol takip etmiştir" şeklinde konuştu.

Bir avuç mutluyu Türkiye sanıyor

Türkiye'de terör olaylarından, işsizliğe çok ciddi sorunlar yaşadığını savunan Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye'de huzur, mutlu ve güven ortamında hayatınızı devam ettiriyorsanız 'Durmak yok, yola devam' diye Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasına takılabilirsiniz. Ama yaşadığınız gerçekle Recep Tayyip Erdoğan gerçeği örtüşmüyorsa, o zaman Recep Tayyip Erdoğan'a öyle bir Türkmen tokadı vurun ki, tepetaklak iktidardan gitsin. Gerçek sizin yaşadıklarınızdır. Diğeri ise bir avuç mutlu insanı, Türkiye'de yaşayan insanlar olarak algılıyorsa, o zaman sayın Başbakan'da bir görme bozukluğu başlamış demektir. Miyop olmuş, saadeti, huzuru, serveti yandaşlarında, yalakalarında, hanedanlarında görünce zannediyor ki Türkiye böyledir."

Şikayet etme hakkın yok

Demokratik açılım sürecinin, Türkiye için bir yıkım projesinin başlangıcı olduğunu iddia eden Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari mitinginde söylediklerini eleştirerek, şöyle konuştu:

"(Bazıları baskıyla kepenkleri indirttiriyorlar) diyor, Sayın Başbakan, orada 'Baskıyla bazıları' dediğin senin Habur'da karşılayıp tören yaptığın, PKK'nın siyasallaşması sürecinde demokratik açılım zırvasıyla gidip müzakereye oturduğun ihanet odaklarının teröristleri tarafından yapılan bir baskı sonucu kepenkler indiriliyor, sen de Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak bu durumundan şikayet ediyorsan, anlaşılıyor ki Türkiye'yi sen değil sokak yönetiyor."

Bahçeli, Türkiye'de 9 yıldır tahribat oluştuğunu vurgulayarak, 100 sorun ve çözüm tespit ettiklerini söyledi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, iktidara gelmeleri durumunda hayata geçirmeyi vaat ettikleri Hilal Kart'ı tanıttı.

Bahçeli'ye Antalyaspor forması ve atkısı hediye edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir