Ekonomik faaliyetler güçlendi

Trichet, enflasyon oranlarının mevcut seviyelerde dalgalanmasının beklendiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT- Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, göstergelerin, yılın ikinci çeyreğinde ekonomik faaliyetlerin güçlendiğini ortaya koyduğunu belirtti.

Trichet, Banka Yönetim Kurulu'nun faiz kararını açıklamasının ardından düzenlediği basın toplantısında, Euro Bölgesi üçüncü çeyrek için gelen verilerin şu ana kadar beklenenden iyi olduğuna dikkati çekerek, son döneme ait verilerin ise ikinci çeyrekte ekonomik aktivitelerin güçlendiğini gösterdiğini ifade etti.

Jean-Claude Trichet, Euro Bölgesi'nde faiz oranlarının uygun olduğunu vurgulayarak, enflasyon oranlarının ise mevcut seviyelerde dalgalanmasının beklendiğini söyledi.

Euro Bölgesi'ndeki ekonomik görünüm konusunda zafer ilan etmediklerini belirterek, ihtiyatlı olmaya devam ettiklerini kaydetti.

Konuşmasında Yunanistan'ın borç sorununu da değerlendiren Trichet, bu konuda henüz yapılması gereken çok şey olduğunu kaydetti.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, 2009 yılı Mayıs ayında yüzde 1 olarak açıkladığı faiz oranlarını 15 aydır üst üste değiştirmemiş oldu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir