El Kaide bağlantılı emekli savcı tutuklandı

El Kaide operasyonunda Diyarbakır'da tutuklananlardan birinin emekli savcı olduğu ortaya çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Emniyet Genel Müdürlüğü'nün birçok ilde terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonları kapsamında Diyarbakır'da tutuklanan dört kişiden birinin emekli savcı, birinin emekli imam olduğu ortaya çıktı.

Emekli cumhuriyet savcısı M.S.Ç'nin terör örgütü El Kaide'nin Türkiye'deki sorumlularından olduğu bildirilen, İstanbul'da tutuklanan 'Molla Muhammed' lakaplı M.D. ile ilişkisi olduğu, Diyarbakır'da örgüte ait evin kiralanmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle tutuklandığı kaydedildi.

M.S.Ç, mahkemede verdiği ifadede, terör örgütü El Kaide ve M.D'nin örgüt yanlısı faaliyet yürüten radikal grubuyla ilişkisi bulunmadığını savundu.

İstanbul'da tutuklanan M.D'nin teyzesinin oğlu olduğunu kaydeden M.S.Ç, "M.D. akrabam olduğu için çocukluktan bu yana görüşürüz. Diyarbakır'da 'medrese' denilen ancak öğrencilerin kaldığı bir ev olan sözde örgüt evi denilen yerin tutulmasına yardımcı olduğum doğrudur. Bu evi benimle birlikte gözaltına alınan Muşlu birkaç esnaf tuttuk. Muşlu öğrenciler için yardımlaşma amacıyla tutulmuş bir yerdir. Burada örgütsel faaliyet söz konusu değildir. Burada zaman zaman bir araya gelip dini sohbetler yapmaktayız. Birlikte kuran ve hadis okuyup karşılıklı konuşmaktayız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir