Elektrik dağıtımında ek süre aldılar

Akdeniz, Toroslar ve AYEDAŞ Elektrik Dağıtım Bölgelerinde, hisse satış sözleşmesinin imzalanması için, firmalara ek süre verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Akdeniz, İstanbul Anadolu Yakası ve Toroslar Elektrik Dağıtım Bölgelerinde, hisse satış sözleşmesinin imzalanması için firmalara ek süre verildi.

Edinilen bilgiye göre, firmaların ek süre talebine istinaden, 30 Aralık 2012 tarihine kadar ek geçici teminatın yatırılması durumunda, firmaların hisse satış sözleşmesini imzalaması için 29 Şubat 2012 tarihine kadar süre verildi.

Akdeniz, İstanbul Anadolu Yakası ve Toroslar Elektrik Dağıtım Bölgelerinde, hisse satış sözleşmesinin imzalanması için belirlenen süre bugün doluyor. Firmaların, geçici teminatı yatırmak suretiyle, ek süre isteme hakkı var. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın da (ÖİB), geçici teminatın ödenmesi durumunda firmalara 60 güne kadar ek süre verme imkanı bulunuyor.

Teminatlar yandı

İstanbul Anadolu Yakası'nın dağıtım şirketi AYEDAŞ'a ilk ihalede en yüksek teklifi MMKA, 1.813 milyar dolarla vermişti. Ancak yükümlülüğünü yerine getiremedi. İkinci sıradaki Yıldızlar da bedeli ödeyemeyince şirketin Enerjisa'ya gideceği netleşti.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirme ihalesinde 1 milyar 165 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi Park Holding A.Ş. vermişti. İhalede daha sonraki en yüksek teklifi 1 milyar 128 milyon dolar ile Enerjisa verirken, EMKAT da 1,1 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu. İhalede Park Holding'in ihaleden çekilme kararını açıklamasının ardından Enerjisa'nın ek geçici teminatı zamanında yatırmaması nedeniyle sıra, 1,1 milyar dolarlık üçüncü teklif sahibi EMKAT Ortak Girişim Grubu'na geçti.

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. ise 2 milyar 75 milyon dolar bedelle ihalede en yüksek teklifi veren Yıldızlar SSS Holding A.Ş.'ye, ihale şartnamesi çerçevesinde satılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir