Elektrik faturasında tasarruf mümkün mü?

EnCazip, tedarikçi değiştirenlerin değiştirmeyenlere göre yüzde 10'lara varan fiyat avantajı sağlayabileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme sitesi EnCazip'e göre, site üzerinden yapılan elektrik fiyatları hesaplamalarına göre elektrik tedarikçisi değiştiren ev tüketicileri, tedarikçi değiştirmeyenlere göre ortalama yüzde 9,64 daha ucuz elektrik kullanırken, iş yeri kullanıcıları da ortalama yüzde 11,33 oranında tasarruflu elektrik kullandı. Buna göre aylık elektrik faturası 200 lira olan bir tüketicinin yıllık tasarruf ortalaması ise 231 liraya ulaştı.

EnCazip’te yapılan hesaplamalara göre Şubat ayında ortalama birim fiyat ev tüketicileri için kWh başına 0,192859 lira olurken, iş yeri kullanıcıları için bu fiyat 0,189251 oldu.

Şubat ayındaki elektrik faturalarında yüzde 16’ya kadar tasarruf edildi!

Şubat ayında elektrik tedarikçisi değiştiren tüketiciler için oluşan en yüksek indirim oranları ortalama rakamlardan daha yüksek oldu. EnCazip elektrik faturası hesaplama sistemi üzerinden yapılan tedarikçi değişiklikleri başvurularında ev kullanıcıları için en yüksek indirim oranı yüzde 14 olurken (birim fiyat: 0,18355 lira)iş yeri kullanıcıları için bu oran yüzde 16’nın üzerindeydi (Birim Fiyat: 0,1790 lira). Buna göre aylık 200 liralık elektrik faturası ödeyen bir ev tüketicisi yılda en yüksek 336 lira tasarruf ederken, aynı fatura tutarını ödeyen iş yeri kullanıcısı yılda 387 lira tasarruf etti.