”Eleştiri olmazsa bir müessesenin büyümesi mümkün olmaz”

Dalgakıran, TOBB'la ilgili eleştiriler üzerine "Ben kaynakların doğru kullanılması üzerine söylemlerde bulundum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği (OAİB) ve Makine Tanıtım Grubu (MTG) Başkanı Adnan Dalgakıran, başkan olduğu kurumda üyelerinin kendisini eleştirmesini arzu ettiğini belirterek, "Eleştiri olmazsa bir müessesenin büyümesi mümkün değildir" dedi.

TOBB'un yapısına ilişkin açıklamalarının ardından eleştirilere mağruz kalan Dalgakıran, şöyle konuştu:

"Ben İSO Meclis Üyesiyim ve TOBB'da da makine sektör kurulundayım. Ben öncelikle başkan olduğum kurumda üyelerimin beni eleştirmesini arzu ederim. Eleştiri olmazsa bir müessesenin büyümesi mümkün değildir. Sırtımızda yumurta küfesi yok. Dolayısıyla ben kaynakların doğru kullanılması üzerine söylemlerde bulundum. Bu sadece devletin kaynakları doğru kullanması olayı değil sivil toplum kuruluşlarının da bu noktada olmaları gerektiğini söylüyorum. Ve bunu denetleyecek olan da üyelerimizdir.

Bu kurumlar ile ilgilenmeleri lazım. Eğer ilgilenmez iseniz bizler yöneticiler olarak işlerimizi yapamayız. Bizim arzumuz bu konuda hassasiyet gösterilmesi yönündedir. Bunu yaparak daha faydalı teşkilatlar haline dönüşülmesini istiyoruz. Biz bunu söylediğimiz zaman ise müthiş tepkilerle karşılaşırsak, o zaman Türkiye'de biz hep bir şeylerden korkacak mıyız? Eğer kuvvetlinin yanında gücü daha az olanın korktuğu bir ülke olursak o zaman gelişmiş bir ülkeye doğru gidemeyiz."

Dalgakıran, Türkiye'de tüm sektörlerin lokomotifinin makine sektörü olması iddiasında olduklarını dile getirerek, bunun üzerinde çalışırken de sivil toplum kuruluşlarının daha fazla fikir üretmesini arzu ettiklerini söyledi.

Adnan Dalgakıran, önümüzdeki dönemde makine sektörünün bağımsız bir federasyon oluşturması konusunda çalışmalar yapacaklarını da kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir