En pahalısı Hollanda

Avrupa'nın en pahalı otellerinin Hollanda'da olduğu bildirildi.Gecelik 124 euro ile Amsterdam Avrupa'nın en pahalı şehri oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY - Avrupa'nın en pahalı otellerinin Hollanda'da olduğu bildirildi. Otel rezervasyonu yapan bir internet sitesinin araştırmasına göre, Hollanda'da otel odası fiyatları geçen sene 2010 yılına oranla yüzde 4 artarak ortalama 108 eurodan alıcı buldu. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği başkent Amsterdam'daki otellerin diğer şehirlere göre daha pahalı olduğuna değinilen araştırmada, buradaki otel odalarının gecelik fiyatlarının ortalama 124 euro dolayında olduğu kaydedildi.

Pahalılıkta Amsterdam'dan sonra ikinci sırayı ise ortalama 103 euro gecelik fiyatıyla Lahey'deki otellerin aldığı belirtildi. Araştırmaya göre Umman'ın birinci olduğu dünyanın en pahalı otelleri kategorisinde Hollanda 27. sırada yer alıyor. Avrupa'nın en çok turist çeken ülkeleri arasında yer alan Hollanda'yı yıllık ortalama 11 milyon turist ziyaret ederken, ülkenin turizmden elde ettiği gelir ise 5 milyar euro dolayında.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir