En yüksek sürdürülebilir teknoloji Samsung'da

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'ne göre en yüksek sürdürülebilir teknolojiye sahip şirket Samsumg Electronics oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Samsung Electronics, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (Dow Jones Sustainability Index - DJSI) Yıllık İncelemesinde, dünyada sürdürülebilirliği en yüksek olan teknoloji şirketi ilan edildi.

Samsung'dan yapılan açıklamada, Samsung Electronics'in 52 şirket arasında en yüksek sürdürülebilirlik değerlendirmesini toplam 86 puanla elde ettiği belirtildi.

Açıklamada, Samsung'un kurum genelindeki ekolojik yönetim girişimlerini takdirle karşılayan DJSI incelemesinin, şirketin İklim Stratejisi, Çevresel Raporlama ve Ürün Koruma konularındaki liderliğini özellikle vurguladığı, 2011 yılının ilk yarısı itibariyle Samsung'un üretim tesislerindeki sera gazı emisyonununu, 2008 düzeylerine göre yüzde 38 oranında azalttığı ve böylece 2013 yılındaki yüzde 50 azaltma hedefini aşabilecek seviyeye ulaştığı kaydedildi.

Şirketin aynı zamanda dünya genelinde 60'dan fazla ülkede geri dönüştürme ve geri alma programları yürüttüğü, bu bağlamda, hali hazırda Samsung Doğrudan Geri Dönüştürme Programının, Kuzey Amerika'da 1.150'nin üzerinde noktaya yayıldığı ifade edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir