Endeks, 54 binin üzerinde

Borsa devam eden alıcı seyirle ilk yarıda yüzde 1.6 değer kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Açılışını yükselişle yapan borsa yurtiçi ve yurtdışındaki olumlu havanın etkisiyle ilk seansı 851 puan ve yüzde 1.6 değer artışla 54.084 puandan kapattı.

Dün ABD'de FED'in faizleri beklentilere paralel sabit bırakması ve ardından yaptığı açıklamalarda faizleri uzun süre sabit tutabileceği açıklamaları piyasalarda olumlu karşılanırken yurt içinde faiz ve dövizdeki geri çekilme ile piyasa yükseliş eğilimini sürdürdü. Günün ilk yarısında en yüksek 54.123 puanı gören borsada 1.23 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Bu arada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, stopaj ile ilgili düzenlemede makro ekonomik istikrarı ve finansal istikrarı ön planda tutacaklarını belirterek, düzenlemenin birkaç hafta içerisinde belli olacağını söyledi.

Para piyasasında; 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz ise yüzde 9.04 ile dünün altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 9.15 seviyesinden kapanmıştı. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5160/1.5180 TL düzeyinde.

Yurtdışında ise yükseliş hız kesmekle birlikte devam ediyor. Bugün açıklanan veriler arasında, Euro Bölgesi ocak ayı inşaat üretimi yüzde 2.2 geriledi. Öğleden sonra ise ABD şubat ayı ÜFE rakamı. ABD futurelarında ve Avrupa piyasalarında da artıda işlemler devam ediyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir