Endeks yatay, faiz düşüşte

Yurtiçi piyasanın ana gündem maddesini yasalaşması beklenen Mali Kural oluşturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Gevşek bir açılışın ardından yeniden artıya geçen İMKB’de yatay seyir izleniyor. Dolar 1.54 lira seviyelerindeki hareketine devam ederken, faizde gün alıcılı başladı.

Piyasalarda bir yandan ikinci çeyrek bilançolar izlenirken, diğer yandan makroekonomik veriler ve yorumlar değerlendiriliyor. ABD Merkez Bankası (Fed) büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ederken, Çin'de büyüme, hükümetin aldığı önlemler doğrultusunda yavaşlayarak ikinci çeyrekte yüzde 10.3’e geriledi.

Diğer yandan Japonya Merkez Bankası (BOJ) politika faizlerini değiştirmeyerek yüzde 0.1 seviyesinde bırakırken, iç talebin olumlu seyri ve sağlıklı ihracat rakamlarının toparlanma sürecini devam ettireceğini bildirdi.

Bilanço tarafında ise JP Morgan, Google ve AMD’nin mali tabloları beklenecek.

Yurtiçinde dış endekslerin seyrinin yanı sıra yasalaşması beklenen Mali Kural bekleniyor. Açılışını 88 puan düşüşle 58.213 puandan yapan İMKB’de şu ana kadar en düşük 58.201, en yüksek 58.512 puan seviyeleri test edildi. Bileşik Endeks, saat 10:35 itibariyle 58.348 (+47) puanda yer alıyor.

Döviz piyasasında ise TL, dolar karşısında 1.54 seviyelerini koruyor. Son 2 ayın en düşük seviyelerine gelen dolar/TL şu sıra 1.5410 seviyesinde. Euro/Dolar ise 1.2725 sent düzeyinde.

MB’nin faiz toplantısından çıkacak karar ve yapılacak değerlendirmeleri bekleyen tahvil-bono piyasasında yeni gün gevşeme eğilimiyle başladı. Dün yüzde 8.44 seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz bu sabah yüzde 8.34 seviyesine geriledi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir