Endeks yeniden yükselişe geçti

İMKB günü 532 puan artışla 65.414 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Günün ilk yarısındaki yatay görünümünü ikinci yarıda yukarı yönlü olarak değiştiren İMKB, 532 puan artışla 65.414 puandan kapandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.82 değer kazandı.

Haftaya gevşeme eğilimli sakin seyirle başlayan borsa en düşük 64.709 puanı gördü. Günün ikinci yarısında alımların ağırlık kazanmasıyla yurtdışından ayrışan endeks 65.730 puana kadar yükseldi. Haftanın ilk işlem gününü 65.414’ten kapatan borsada toplam işlem hacmi 1.8 milyar lira oldu.

Cuma günü ABD hafif artıda kapanırken bugün ABD vadeli işlemlerde ve Avrupa endekslerinde kararsız görünüm hakim oldu. ABD spot piyasa da satış baskılı tablo sergiliyor. ABD'de ağustos ayında bekleyen konut satışları yüzde 4,3 artarken, fabrika siparişleri yüzde 0,5 geriledi.

Faiz yüzde 8 düzeyinde

Yurtiçinde eylül ayı enflasyonunda TÜFE yüzde 1.23 artışla beklenenin üzerinde artarken, ÜFE yüzde 0.51 ile beklentiye yakın gerçekleşti. Gösterge faiz yüzde 8 seviyelerinde işlem gördü. 25 Nisan 2012 vadeli kıymet spot kapanışını yüzde 8 bileşikten yaptı.

Serbest piyasada Dolar 1.4530 TL'den, Euro 1.9890 TL'den kapandı. Cumhuriyet altın 413 liradan, çeyrek altın 101.5 liradan el değiştirdi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir