Endeksler ekside yatay seyir izliyor

İMKB ilk seansı 446 puan düşüşle 59.438 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışı piyasalarla paralel hareket eden endeks ilk seansı 446 puan ve yüzde 0.75 düşüşle 59.438 puandan kapattı.

Dün ABD borsaları Fed'in bugünkü toplantısının ardından ekonomik büyümeyi desteklemeye yönelik yeni teşvik önlemleri açıklayabileceği yönündeki beklentilerle moral bularak günü yükselişle kapattı. Asya borsaları ise bu sabah, Çin'de yıllık ithalat rakamının piyasa beklentilerinin altında artış göstermesi ile günü düşüşle kapattı. Avrupa cephesinde ise endeksler yönünü eksiye çevirdi.

İMKB güne yurtdışı olumsuz havanın etkisiyle düşüşle başladı. Fed toplantısı öncesinde endekslerde ekside yatay hareket devam ediyor. İlk seansta en yüksek 59.759 puanı gören borsa, satışlarla da 59.201 puana kadar geriledi. Seans 59.438 puandan kapanırken, 575.7 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Bugün ABD'de TSİ 15:30'da tarım dışı verimlilik ve birim iş gücü maliyeti, TSİ 17:00'de toptan satış stokları ve IBD/TIPP ekonomik iyimserlik verisi açıklanacak.  FED Açık Piyasa Komitesi toplantısının sonucu ise TSİ 21.15'te açıklanacak.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4970 TL'den, Euro 1.9700 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3166 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.34 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.30 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir