Enkaz bedeline daire verebiliriz

Bakan Eroğlu, Başbakan'ın 'kaçak yapıları yıkacığız' açıklamalarına ilişkin, "Şahsi düşüncem, enkaz bedeli karşılığında vatandaşlara depreme dayanıklı daire vermek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Benim şahsi düşüncem, vatandaşlarımızı mağdur etmeden, enkaz bedelini ödeyerek karşılığında depreme dayanıklı daire vermek, arada fark ya da vatandaşın vereceği varsa onu da uzun vadeye yayarak vatandaşı sağlıklı bir eve kavuşturmak" dedi.

Eroğlu, DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen Hidroelektrik Santral Projelerinde Programlar ve Çözüm Önerileri Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kaçak yapıları yıkacaklarına" yönelik açıklamalarının sorulması üzerine Eroğlu, "Türkiye'nin geçmiş dönemlerde imar ve şehirleşme açısından sınıfta kaldığını" söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin çok doğru ve isabetli olduğunu kaydeden Eroğlu, "Bütün belediyeler, kamu kurumları, TOKİ ve biz de bu konuda Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Başbakan Erdoğan'ın 20 ay vadeye yönelik sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Bunun detayları üzerinde çalışılıyor, henüz netleşmedi. Bu konuyu Başbakan açıklayacak. Benim şahsi düşüncem, vatandaşlarımızı mağdur etmeden, enkaz bedelini ödeyerek karşılığında depreme dayanıklı daire vermek, arada fark ya da vatandaşın vereceği varsa onu da uzun vadeye yayarak vatandaşı sağlıklı bir eve kavuşturmak. Aslında bunda vatandaşın karı var" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir