EPDK, Enerjisa'ya LNG ithalatı lisansı verdi

Şirket 10 yıllığına spot piyasadan LNG ithal edebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerjisa şirketine spot sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalat lisansı verilmesini uygun buldu.

Edinilen bilgiye göre, Enerjisa, spot LNG ithalat lisansı almak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna başvuruda bulundu.

EPDK da geçen haftaki kurul toplantısında, Enerjisa'nın başvurusunu değerlendirerek karara bağladı.

Buna göre Kurul, Enerjisa'nın lisans talebine uygun bulma kararı verdi. Böylelikle söz konusu şirket 10 yıllığına spot piyasadan LNG ithal edebilecek. Enerjisa ile birlikte sektörde LNG ithalat lisansı bulunan şirket sayısı da 13'e ulaştı. Sektörde spot LNG ithal etmek için lisansı bulunan şirketler şöyle:

"Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ), Ege Gaz A.Ş, Global Maden Doğalgaz Petrol ve Kimya San. ve Tic, A.Ş, Setgaz Doğalgaz İthalat İhracat ve Toptan A.Ş, OSB Doğal Gaz A.Ş,Aksa Doğal Gaz Toptan Satış A.Ş, Gazport Doğalgaz Toptan Satış Ticaret ve Sanayi A.Ş, Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş, Angoragaz Doğalgaz Toptan Satış İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş,  Enerco Enerji San. ve Tic. A.Ş,İstanbul Gübre Sanayi A.Ş (İGSAŞ),Aygaz Doğal Gaz Toptan Satış A.Ş"

Yetkililer, dünya genelinde LNG fiyatlarının düşmesinin ,spot piyasadan LNG ithalatına olan ilgiyi de artırdığını belirtiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir