Erdemir: Borçelik hisselerinin bedeli 33 milyon dolar

Şirket, duran varlığın nominal tutarı olarak belirtilen 24.2 milyon TL'nin, piyasalarca 'satış bedeli' olarak algılandığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir), Kerim Çelik Mamulleri İmalat ve Ticaret A.Ş'ye devredilen Borçelik hisselerinin bedelinin 33 milyon dolar olduğunu duyurdu.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Şirketin dün yapılan özel durum açıklamasında, açıklamaya konu finansal duran varlığın nominal tutarı olarak belirtilen 24 milyon 284 bin 450,06 TL'nin, piyasalarca "satış bedeli" olarak algılandığının görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Devre konu hisseler, 04/11/2010 tarihli açıklamamızda da belirtildiği üzere, Rekabet Kurulu'nun 16.06.2009 tarih ve 09-28/600-141 sayılı Kararını yerine getirmek amacıyla Kerim Çelik Mamulleri İmalat ve Ticaret A.Ş'ye satılmıştır. Devir bedeli, 33 milyon ABD Doları olup, yukarıda, satış koşullarında belirtildiği şekilde ödenecektir" denildi.

Açıklamada, Erdemir'in Borçelik Çelik Sanayii Ticaret A.Ş'de sahip olduğu yüzde 9,34 oranındaki hissesinin tamamını Kerim Çelik Mamulleri İmalat ve Ticaret A.Ş.'ye devrettiği, 33 milyon dolarlık satış bedelinin ilki peşin 3 eşit taksitle ödeneceği kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir