Erdoğan, Baytaş'dan tazminat kazandı

Başbakan Erdoğan'ın, köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle açtığı davada, Gazeteci Kemal Baytaş'dan tazminat kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle açtığı davada, Sözcü gazetesi ile yazının sahibi Gazeteci Kemal Baytaş'dan toplam 3 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan, gazetenin avukatı Meral Akkuş ve Baytaş'ın avukatı Şebnem Çıngır katıldı.

Sevencan, delillerin toplandığını belirterek, dava konusu yazıda müvekkilinin kişilik haklarının çiğnendiğini ifade etti ve tazminata hükmedilmesini istedi.

Akkuş ve Çıngır ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Ahmet Metin Tözün, bu beyanların ardından, davalıların bin 500'er yüz liradan toplam 3 bin lirayı Başbakan Erdoğan'a manevi tazminat olarak ödemesine karar verdiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Sözcü gazetesinde 8 Ağustos 2010'da yayımlanan ve gazeteci Kemal Baytaş'ın kaleme aldığı ''En kötüsü; Türk halkının kimyasını bozdular'' başlıklı yazıda, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle, gazete ve Baytaş aleyhine toplam 20 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir