Erdoğan: Bizi kendi dipsiz kuyularına çekmeye çalışıyorlar

Başbakan Erdoğan, Meclis'te yaşanan olaylarla ilgili olarak, "TBMM'yi çalıştırmamayı, muhalefet yapmak zannediyorlar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
OSMANİYE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizi millete hizmetten alıkoyamayanlar, Ankara'da ürettikleri kirli tahriklerle bizi kendi dipsiz kuyularına çekmeye çalışıyorlar. TBMM'yi çalıştırmamayı, terörize etmeyi, orayı bir gerilim ortamına çekmeyi bunlar muhalefet yapmak zannediyorlar" dedi.
Başbakan Erdoğan, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri ile Osmaniye'de yapımı tamamlanan diğer tesislerin ortak açılış törenine katıldı.
Osmaniye'ye vatandaşlarla dertleşmeye geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Son dönemde ise çok farklı bir senaryo ortaya konuluyor. Bizi millete hizmetten alıkoyamayanlar, Ankara'da ürettikleri kirli tahriklerle bizi kendi dipsiz kuyularına çekmeye çalışıyorlar, TBMM'yi çalıştırmamayı, terörize etmeyi, orayı bir gerilim ortamına çekmeyi bunlar muhalefet yapmak zannediyorlar. Aylardır, özellikle 29 Mart seçimlerinden bu yana Meclis çalışmalarını yavaşlatmak için, yasaları engellemek için her türlü seviyesizliğe, her türlü hakarete, her türlü tahrike başvuruyorlar. Yahu orada yasalar millet için çıkarılıyor, ülke için çıkarılıyor. O yasaları engelleyerek benim partimi değil, ülkeme, millete hizmeti engelliyorsunuz. 
Allah aşkına siyasi polemiklere malzeme yapılan konulara bakın. Aile mahremiyetini, kutsal değerleri, milletimizin hassasiyetlerini siyasi polemiklere alet etmek ne ile izah edilebilir? Bizim geleneklerimizde bu var mı? Bizim örfümüzde, adetimizde bu var mı? Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde bu var mı? Siyasetçi eşlerini, kadınları, bu ülkenin kutsal değerlerini, hassasiyetlerini istismar ederek siyaset yapmak akla, vicdana, izana sığar mı?"
"Katkı vermeyenler bari engel olmasınlar"
MHP'nin 3,5 yıl iktidar olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, DSP-MHP-ANAP hükümetinin 3,5 yıl içinde ekonomiyi, iç politikayı, dış politikayı, sosyal yaşamı adeta felç ettiğini ifade etti. MHP'nin de içinde olduğu hükümetin, 5 yıl için milletten yetki aldığı halde iktidarda kalamadığını kaydeden Erdoğan, hükümetteki partilerin 3,5 yılın sonunda kaçıp gittiklerini dile getirdi.
Merkez Bankasının bir gecede hortumlandığını belirten Erdoğan, faizlerin yüzde 7 binlere, borçlanma faizinin yüzde 60'ın üzerine çıktığını söyledi. Enflasyonu da yüzde 30'dan devraldıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, 21 bankanın iflas ederek TMSF'ye devredildiğini bildirdi. Tüm bunların faturasını Türk milletinin ödediğini kaydeden Erdoğan, MHP'nin bu ülke için yaptığı ve yapacağı hiçbir şeyin olmadığını ifade etti. Erdoğan, MHP'nin yapanı engellemekten başka özelliği olmadığını da söyledi.
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum: Ben parti yönetimleri ile bu partilere destek veren vatandaşlarımı ayrı tutuyorum. Ancak tüm vatandaşlarımın da bu partilerin düştüğü durumu iyi görmelerini, takındıkları olumsuz tavrı iyi değerlendirmelerini rica ediyorum. 
Hayırda, hizmette birleşemeyenler, engel olmakta, karalamakta birleşiyorlar. Taş üstüne taş koymayı beceremeyenler, millete hizmet etmekte kararlı olanları taşlamakta birleşiyorlar. Biz her zaman diyoruz ki 'bu millete hizmet edenleri, bu vatana, bu ülkeye taş üstüne taş koyanları başımız, gözümüz üstünde taşırız. Onların başımız, gözümüz üstünde yeri vardır' diyoruz. 
Ülke olarak büyüyeceksek, kalkınacaksak, daha ileri noktalara ulaşacaksak bu her bir vatan evladının katkısıyla, çabasıyla olacaktır. Türkiye'ye, Türk milletine hizmet etmek sadece iktidarların görevi değildir. Muhalefet de medya da sivil toplum da özel sektör de herkes ve her kesim bu sürece katkıda bulunmak durumundadır. 
Şu eserleri dikmek... Asıl milliyetçilik bu. Biz diyoruz ki katkı vermeyenler bari engel olmasınlar." 
Bu konularda ilginizi çekebilir