Erdoğan, CHP'ye Kırıkkale'den yüklendi

Başbakan, CHP'nin Hakkari mitingine BDP'lilerin ve terör örgütü üyelerinin katıldığını iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRIKKALE - Recep Tayyip Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Hakkari'ye miting yapmak için gitti, BDP'lilere konuştu. Bakın bugün gazetelere, terör örgütü mensupları da o mitingin içindeydi. Resimlerle tespit edilmiş... CHP'nin mitinginde bir tane Türk bayrağı yoktu. Bay Kemal, sen bu ülkede neyin mücadelesini veriyorsun yahu? Niye korktun, niye orada bayraklarının arasına Türk bayrağını koyamadın? Çünkü BDP'lilerin eline Türk bayrağını vermek yürek ister, yürek. Bunu yapamadın sen" dedi.

Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti. Türk milletinin son derece dirayetli bir millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türk milletinin ferasetli, sabırlı, iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı ayırt eden bir millet olduğunu söyledi. Erdoğan, Türk milletinin 30 yıl boyunca terör örgütünün ve çetelerin tuzaklarına düşmediğini dile getirdi.

Şu anda çok ilginç gelişmeler olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, vatandaşlardan bu gelişmeleri çok iyi görmelerini istedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ne dolapların döndüğünü çok iyi görmenizi istiyorum. Biz, mitingimizi yapmak, kardeşlerimizle kucaklaşmak için Hakkari'ye gittik. BDP ve terör örgütü, oradaki vatandaşlarımızı tehdit etti ve mitinge gelmelerini engelledi. Kepenkler yine zorla kapattırıldı ama biz mitingimizi orada katılan kardeşlerimizle yaptık.

İki gün sonra, CHP Genel Başkanı oraya miting yapmak için gitti, BDP'lilere konuştu. Bakın bugün gazetelere, terör örgütü mensupları da o mitingin içindeydi. Resimlerle tespit edilmiş... CHP'nin mitinginde bir tane Türk bayrağı yoktu. Bay Kemal, sen bu ülkede neyin mücadelesini veriyorsun yahu? Niye korktun, niye orada bayraklarının arasına Türk bayrağını koyamadın? Çünkü BDP'lilerin eline Türk bayrağını vermek yürek ister, yürek. Bunu yapamadın sen.

Bay Kemal, Hakkari'ye gidiyor ne diyor 'biz sizlere burada tabii ki yerel yönetimler özerkliği noktasında özerklik vereceğiz çünkü bu Avrupa Birliği'nde de var' diyor. Ardahan'a gidiyor, 'Ben eyalet sistemini kastetmedim' diyor. Bu adam, bir garip adam. Hakkari'de başka, Ardahan'da başka. Ardahan'da başka, Kırıkkale'de başka. Bu adam, bu. Akşam başka, sabah başka. Bunların genlerine işlemiş, genlerine..."

İttifak yapıyorlar

CHP, MHP ve BDP'nin eski günleri özlediğini, Türkiye'yi yeniden 2002 öncesine götürmek istediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, "O eski günlere götürmek için ittifak yapıyorlar" diye konuştu. Eski günlerde  yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar, ayakları üzerinde duramayan, itibari kalmayan bir Türkiye olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, bugün dünyanın 17. büyük ekonomisi olan bir Türkiye bulunduğunu söyledi.

Terör örgütünün ve BDP'nin sandığa gidenleri engellediğini belirten Erdoğan, "Bu nasıl demokrasi? Hem demokrasi diyorsun hem de sandığın üzerine çarpı işareti koyuyorsun 12 Eylül'de. Bu nasıl demokrasi? Demokrasi deyince akla sandık gelir. Bunlar sandığa gidenlerin önünü kestiler, tehditle, korkutarak kestiler. Temel hak ve özgürlükler diyorsun, ekonomik özgürlüğün önünü kesiyorsun, esnafı tehdit ediyorsun. Bu nasıl özgürlük? Bunları eş, dost, ahbap, herkese anlatmak lazım" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşması öncesinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti'nin Kırıkkale milletvekili adayları ile AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir platforma çıkarak halkı selamladı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydanın üzerinde bir polis helikopteri de uçuş yaptı. Vatandaşlar alana güvenlik noktalarında yapılan aramaların ardından alındı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, vatandaşlara çiçek attı. Daha sonra Valilik binası önüne geçen Erdoğan, burada polis mangasını selamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir