Erdoğan: Erbil ve Bağdat'ı ziyaret etmeyi planlıyorum

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşen Erdoğan, görüşme sonrası Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın ardından Bağdat ve Erbil'i ziyaret etmeyi planladığını kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, 3 saat sürdü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ile Barzani, bölgesel konularda görüş teatisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, görüşmede, Irak'ta ayrım gözetmeksizin tüm kesimlerle ilişkileri geliştirmeye özen gösterdiğini vurguladı. Bu çerçevede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Irak'a yaptığı ziyaretlere değinen Erdoğan, önümüzdeki dönemde de bu tür ziyaretlerin bakan düzeyinde devam etmesini planladıklarını ifade etti.

Erdoğan, ayrıca yakın bir zamanda Irak Başbakanı Nuri El Maliki’yi Türkiye’de ağırlamayı, Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısını düzenlemeyi arzuladıklarını bildirdi.

Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın ardından Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirmeyi, bu vesileyle Bağdat’ın yanısıra Erbil’i de ziyaret etmeyi arzuladığını kaydetti.

Görüşmede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da hazır bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir