Erdoğan: Faturayı silahların asıl sahibine çıkaracağız

Partisinin bayramlaşma programı için İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin DEAŞ ile mücadeleyi gerekçe göstererek YPG/PYD'ye silah vermesini eleştirerek, "O silahlarla dökülen her damla kanın faturasını o silahların asıl sahiplerine çıkaracağız" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti'nin İstanbul'da düzenlediği bayramlaşma programına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada ABD'nin "YPG/PYD'ye verilen silahları DEAŞ ile mücadelenin ardından geri toplayacağız" şeklindeki açıklamasını eleştirerek, "Bu terör örgütüne verilen silahları daha sonra geri alacaklarını söyleyerek Türkiye'yi kandırdıklarını sananlar, hayati bir yanlış yaptıklarını eninde sonunda anlayacaklar ama onlar için iş işten geçmiş olacak. Biz o silahlarla dökülen her damla kanın faturasını o silahların asıl sahiplerine çıkaracağız" dedi.

Erdoğan, "Müttefik dediğimiz, dost bildiğimiz ülkeler, Türkiye'nin bütünlüğüne göz dikmiş terör örgütleriyle iş birliği yapmakta sakınca görmüyorlar. Suriye'de terör örgütlerinin arkasına sığınırsanız bizimle bir geleceğiniz olmayacağını bilmeniz lazım." şeklinde konuştu.

"Türkiye'yi tehdit eden unsurlarla kaynağında mücadele edeceğiz." diyen Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı:

"Bir tarafta NATO'da birlikte olacağız. Diğer tarafta terör örgütlerine silah vereceksiniz. O zaman NATO'nun gözden geçirilmesi lazım. Sırf bize zarar veriyor diye bu yılanları koyunlarında besleyenlerin damarlarında o yılanların zehriyle uyanacakları günler çok yakındır."

"FETÖ mensuplarını bildireceksiniz"

Konuşmasında terör örgütü FETÖ ile mücadeleye de değinen Erdoğan şunları kaydetti:

"Hepinize sesleniyorum; nerede, bildiğiniz, bulduğunuz bir FETÖ terör örgütü mensubu varsa bunu bizlere muhakkak bildireceksiniz. Eğer bildirmiyorsanız sorumlusunuz. Bakınız, Amerika'da bey bey Pensilvanya'da çiftlikte yaşıyor değil mi? Amerika bunu niye vermiyor, herhalde buradan da bir şeyler anlamanız lazım. Siz hangi mahallede kim var, bunları gayet iyi bilirsiniz. Bulacaksınız, biz de araştıracağız, inceleyeceğiz, hukuk içinde gereğini de yapacağız."