Erdoğan, Koreli CEO'larla toplantı yaptı

Resmi ziyaret için Güney Kore'de bulunan Başbakan Erdoğan, ülkenin cumhurbaşkanı ile de biraraya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Koreli büyük firmaların CEO'ları ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-Bak ile ayrı ayrı çalışma kahvaltılarında biraraya geldi.

Başbakan Erdoğan, Güney Kore'deki temasları çevrçevesinde International Otel'de Güney Kore'nin en önemli 18 firmasının CEO'larıyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Erdoğan, daha sonra, Hyundai CEO'su Mong Koo ve Pasco CEO'su Joon Yang Chung ile de ayrı ayrı görüştü.

Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki çalışma kahvaltısına gelişinde Başbakan Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Bak, sarayın girişinde oldukça sıcak bir şekilde karşıladı. İki ülke bayrakları önünde fotoğraf çektiren Erdoğan ve Bak, daha sonra salona geçtiler. Başbakan Erdoğan burada anı defterini imzaladı.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung Bak, iki ülke arasındaki dostluğu anlatmaya gerek olmadığını ifade ederek, Kore şehitlerini andıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan da Güney Kore'de bulunmaktan ve Cumhurbaşkanı evsahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. G-20 organizasyonunun çok başarılı geçtiğini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluğun çok farklı ve güçlü olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye ve Güney Kore arasındaki dostluğumuz çok çok farklı, çok çok güçlü. Kore gazilerimizin ülkenizi bir ziyareti oldu. Bu ziyaretler aramızdaki dostluğu çok daha pekiştiriyor. Güney Kore, Uzakdoğuda bizim ikinci en güçlü ortağımız. Sanayimizde kaliteli makul fiyatlı ara mal tedariki yapan önemli bir ülke olarak görüyoruz, fakat aramızdaki ticaret hacmini yeterli bulmuyoruz. Bunun artırılmasını çok ama çok önemsiyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir