Erdoğan: Paralel yapının para toplamasına izin vermeyeceğiz

Yerel seçimlerin ardından ilk grup toplantısında 'paralel yapı' eleştirilerine devam eden Erdoğan, cemaate mensup vatandaşlara da çağrıda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da "paralel yapı" meselesini ele aldıklarını ifade ederek, "Bu paralel yapının para toplamasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Cemaate mensup vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Paralel yapının kayıtsız para toplamasına ve insanların samimi duygularını istismar etmesine artık müsamaha göstermeyelim. Elinizdeki bilgileri lütfen bizimle paylaşın diyorum. Ve unutmayın namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz” ifadelerine yer verdi.

Partisinin grup toplantısında yerel seçim sonuçlarına değinen Erdoğan, "Zorlu bir seçim sürecinden geçtik. Büyük ve yeni Türkiye'den rahatsız olanlar kirli bir ittifak kurdular. Hedef hükümetimizden, AK Parti'den çok Türkiye idi. Her yöntemi kullandılar. Türkiye karşıtı odaklarla işbirliği yaptılar, yatırımcılara Türkiye'ye gelmeyin diye akıl verenler oldu. Bu süreçte yaşananları unutmayacağız. Terör örgütlerine silahlı eylem yapmaları için teşvik ettiler. 30 Mart seçimlerini, istiklal ve istikbal mücadelesini zafere taşıyan herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü aziz milletimiz hak ediyor. Bir kez daha sandık yoluyla yönetime el koyan milletimize teşekkür ediyorum. 30 Mart akşamı itibarıyla postal giymiş haber ajanslarla sonuçları çarpıtmaya, insanları sokaklara dökmeye çalıştılar" dedi.

Balkon konuşması eleştirilerine yanıt verdi

Balkon konuşmasına gelen eleştirilere yanıt veren Erdoğan şunları söyledi:
"Kendilerinin istedikleri gibi bir balkon konuşması yapmamızı beklediler. Bütün yapılanları sineye çekecektik. Bizden boynumuzu yere eğmemizi bekliyorlar, her şeyi unutmamızı bekliyorlar. Boynumuzu yere eğmedik ve eğmeyeceğiz.

İşte daha bu sabah MHP'nin genel başkanı çıkmış hala adeta ağzından salyalar akarcasına hakaret ediyor. Bir yılı aştı isimlerini ağzıma almadım. Seçim kampanyasında zaman zaman almak durumunda kaldım. Demek ki bunlar başka dilden anlıyorlar. İnsanlara akıllarının anlayacağı şekilde hitap etmek durumundayız.

Milletimiz bize paralel yapıyla mücadele talimatını verdi. Bu yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi.

77 milyonu kucaklamaya, bir ve beraber görmeye devam edeceğiz. Sandıktan başarıyla çıkmış olmamıza rağmen, yüzde 45.5 oy olmamıza rağmen biz sandıkta verilen mesajı iyi okumanın, iyi analiz etmenin gayreti içinde olacağız.

"Bu ihaneti asla unutmayacağız"

Yerel seçimler öncesinde AK Parti’ye karşı her yöntemin uygulandığını belirten Başbakan Erdoğan “Siyaset, demokrasi tarihi bu alçaklığı, bu ihaneti asla unutmayacak” dedi. Erdoğan, sosyal medyanın Türkiye'ye karşı saldırı aracı olarak kullanıldığını da ifade etti.

Azerbaycan'da paralel meselesini ele aldıklarını belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu paralel yapının para toplamasına izin vermeyeceğiz. Buradan halkımıza bir kez daha çağrı yapıyorum; paralel yapının kayıtsız para toplamasına ve insanların samimi duygularını istismar etmesine artık müsamaha göstermeyelim. Elinizdeki bilgileri de lütfen bizlerle paylaşın. Unutmayan namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz.”

"Yolsuzluklar konusunda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız"

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Paralel yapı içindeki kardeşlerimin ciddi bir aldatılmışlık duygusu içinde olduklarını biliyorum. Onlara şunu da tekrar hatırlatmak istiyorum: Bu yapı çok ciddi itikadi sorunları ihtiva eden bir yapıdır. Örgüt liderinin bir alim değil, bir gönül insanı, bir hoca değil; bir holding patronu, bir örgüt yöneticisi olduğu açıkça görülmüştür.
Yolsuzluklar konusunda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı tekrar ilan etmek istiyorum. Biz yola çıkarken ne dedik? Üç Y ile mücadele dedik. Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk. Biz bu mücadeleyi bugüne kadar başarıyla verdik. Süreç içerisinde varsa, onların da üzerine gideriz. AK Parti yolsuzluklarla mücadele etme kararlığıyla işbaşına gelmiş, 12 yıl boyunca da bunu başarıyla sürdürmüştür."

"Twitter kararı düzeltilmeli"

Anayasa Mahkemesi’nin sosyal paylaşım sitesi Twitter hakkındaki kararını bir kez daha eleştiren Başbakan Erdoğan, “Burada hukuk, hak tecelli etmemiştir. Onun da tecelli edeceği gün temenni ederim ki yakındır. Bu kararın düzeltilmesi lazım” dedi.