Erdoğan: Sokağı terörize ettin

Başbakan Erdoğan,29 Ekim kutlamalarına katılanlar hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Ankara'daki 29 Ekim yürüyüşüyle ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. 
 
 
Erdoğan, "Türkiye'de, Cumhuriyet karşıtı bir kesim varmış ve bunlar Cumhuriyeti yıkacakmış gibi ortalığı velveleye verenler, Cumhuriyetin değil, kendi menfaat düzenlerinin yıkılmasından telaşa kapılanlardır" şeklinde konuştu.
 
Sözlerine devam eden Erdoğan;  "Kalkıp Ulus’ta eski Meclis binasının bahçesine cebren ve hile ile girmek eski cumhuriyete sahip çıkmak değildir. TBMM’nin o ilk toplantısındaki manevi havayı hazzetmekten yaşamaktan bugünkü CHP’nin yakından uzaktan ilgi ve alakası yoktur" dedi. 
 
Sokağı terörize ettin 
 
CHP'nin ancak Ulus'ta bayrakla dolaşabileceğini, Hakkari'de dolaşamayacağını iddia eden Başbakan; "Cumhuriyet kutlamaları bugüne kadar milletle devletle hipodromda birlikte yapılmıştır. Biz de teşkilatımıza talimatı vermişizdir. 29 Ekim öncesi Kılıçdaroğlu’na ben de aynı çağrıyı yaptım. Orada hem millet vardı hem de devlet vardı. Ama sen devlete rağmen illegal örgütlerin peşine takılarak sokağı terörize ettin. Ve bu toplantı CHP’nin talebiyle yapılmış bir toplantı değildir. Ankara’da toplantı yapılabilecek 8 yer vardır. Neden buralarda yapmıyorsun? Niçin vatandaşlara da buraları zehir ediyorsun. Demokrasi aynı zamanda bir kurallar manzumesinin işletildiği bir sistemdir. Siz her yeri kendiniz için terörize etme hakkına sahip değilsiniz" diye konuştu.
 
"Kıskananlar çatlasın"

Erdoğan konuşmasında haftasonu Sinan Erdem Spor Salonunda madalya töreninde yuhalanan bakanlar konusuna da değindi. Erdoğan, 29 Ekim'de sokaktaki zihniyet ile Sinan Erdem Salonundaki zihniyet aynıdır diye konuştu. Sözlerine devam eden Erdoğan, "Çok büyük paralar verilerek kadınlar tenis turnuvası için zemin hazırladık. Orada da yine bakanlarımız kupaları vermek üzere salona indiklerinde yine belli bir grup, terörist holiganlar aynı şeyi yaptılar ve o çirkinlikle salonu tahrik ettiler. Aynı anda televizyonlar yüzü aşkın ülkede canlı yayında bunu veriyor" dedi. 

Hakkari'de dolaşamazsın

Erdoğan'ın öne çıkan mesajları şöyle:
-Cumhuriyetin bu noktadaki korunmasının cumhura ait olduğunu CHP öğrenmediği sürece sürünmeye devam edecektir. Terör örgütü Türkiye'yi silahla, kan dökerek, baskı ve zulümle bölmenin peşinde. Bunlar, laiklik adına bölücülük yapıyorlardı, bugün de Cumhuriyetçilik maskesi altında ayrımcılık yapıyor.
-29 Ekim öncesi CHP ve Kılıçdaroğlu'na aynı çağrıyı yaptım, niçin orada beraber oturmuyorsun da sende sokaklara dökülüyorsun, Hipodrom'da olanlar millet değil mi? Orada hem millete hem de devlete rağmen, illegal örgütlerin peşine takılmak suretiyle böyle bir eylemi, sokağı terörize ederek gerçekleştirdin.
-Ulus'ta eski Meclis binasının bahçesine cebren ve hile ile girmek, o eski Cumhuriyete sahip çıkmak değildir. Bunu böyle bilin. TBMM'nin o ilk toplantısındaki o manevi havayı yaşamaktan, bugünkü CHP'nin yakından uzaktan alakası yoktur.
-Türkiye'de, Cumhuriyet karşıtı bir kesim varmış ve bunlar Cumhuriyeti yıkacakmış gibi ortalığı velveleye verenler, Cumhuriyetin değil, kendi menfaat düzenlerinin yıkılmasından telaşa kapılanlardır.
-Cumhuriyet cumhurundur, halkındır, herkesindir. Cumhuriyeti herkesin olmak çıkartıp sadece kendilerine ait bir sembol olmaya getirmeye çalışanlar, Cumhuriyeti değil, kendilerine ait bir imtiyaz yönetimini arzulayanlardır.
-(Açlık grevleri) Cezaevlerinde bulunan herkesin, hangi suçtan olursa olsun, canı, sağlığı, onuru devlete emanettir. KCK'ya değil bölücü terör örgütüne değil BDP'ye de değil.
-Bunlar son seçimde BDP ile anlaşma yaptılar. Bir tane Türk bayrağını meydana çıkaramadılar. Ulus'ta Türk bayrağı ile dolaşmak kolay. Hakkari'de niye dolaşamadın Türk bayrağı ile. Bunların kilosu belli.
-Kürt kardeşlerime özellikle hatırlatıyorum; çocuklarınızla aranıza terör örgütünün girmesine lütfen izin vermeyin. Biz çağrımızda samimiyiz. Ben gönülden konuşuyorum. Gelin şu aramızdan terör örgütünü, onun silahlarını, bombalarını, kana cana doymaz yöneticilerini, kukla siyasetçilerini çıkartalım.