Erdoğan taksicilere seslendi

Başbakan Erdoğan, taksicilere "Siz one minute demeyin" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde taksicilerle bir araya geldi. Erdoğan, "Şakır şakır ingilizce konuşacaksınız yalnız müşteriye 'One munite' dersen gelmez, onu söyleyeyim. Müşteriye 'Welcome' diyeceksin, gelecek" şeklinde konuştu.

Hatalı oylama süründürür

Başbakan Erdoğan, taksicilerin gürültü kirliliği, trafik kuralları, müşteri memnuniyeti gibi konularda, İstanbul'a yaraşan bir nezakette olduklarına inandığını belirterek, "Hani derler ya 'İstanbul efendisi'... Bunu başka yerlerde söylemezler. Ankara, İzmir efendisi gibi bir ifade yoktur. Edebiyatımızda 'İstanbul efendisi' diye bir ifade vardır. Bunu inanıyorum ki İstanbullu şoför kardeşlerim yerine getirecekler" dedi.

Türkiye'de, ülkenin, milletin, sokağın ve siyasetin nabzını en iyi berberler ve taksicilerin tuttuğunu ifade eden Erdoğan, "Dedim ya sizler, insan sarraflarısınız. Şimdi sizlere soruyorum, istikrar sürsün mü, Türkiye büyüsün mü, İstanbul büyüsün mü, Türkiye bir kez daha büyük düşünsün mü? Sizler 'evet' diyorsanız bu iş bitmiştir. Şunu da burada hatırlatmak istiyorum, unutmayın, hatalı sollama öldürür, hatalı oylama süründürür..." şeklinde konuştu.

Kamuya olan borçların yapılandırılmasıyla ilgili bir düzenleme yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, ''Vergi ve SGK borçlarıyla alakalı, tahakkukta bir yığılma oldu ciddi miktarda. Bunu bir ay süreyle uzattık ki bu tahakkukun yapılmasına yönelik bir rahatlama meydana gelsin ve bununla ilgili yarın bu yayınlanacak ve süreç başlayacak, bir ay daha uzatılmış oluyor'' dedi.

Taksici ehliyeti konusunda, şoförlerin can güvenliği noktasında, büyükşehir belediyesi, valilik, emniyet müdürlüğü ve hükümet olarak federasyonla irtibat halinde olduklarını ve bu sorunlara da hep birlikte çare ürettiklerini belirten Erdoğan, "Biz şunu çok iyi biliyoruz; taksicileri huzurlu olan bir kent, güvenli bir kenttir, huzurlu bir kenttir. İşte onun için her meselenizi yakından takip edecek, bugüne kadar çözdüğümüz meselelere yenilerini ekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Müşteriye 'One minute' derseniz gelmez

 

 Erdoğan, İstanbul'da tarihe, turizme, kültüre ve spora yaptıkları yatırımlarla kente gelen turist sayısının 10 milyona yaklaştığını söyledi.  Bunun aynı zamanda şoförlerin hareketini de artıracağını ifade eden Erdoğan, federasyonun yabancı dil kurslarını yaygınlaştırması gerektiğini, şoförlerin de artık İngilizce konuşmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Şakır şakır İngilizce konuşacaksınız. Yalnız müşteriye 'One munite' dersen gelmez, onu söyleyeyim. Müşteriye 'Welcome' diyeceksin, gelecek" şeklinde konuştu.

Türkiye'yi yeni yatırımlara hazırlıyoruz

Ekonomideki başarılarla, yatırımlarla, ticarete, sanayiye kazandırdıkları canlılıkla, bütün kesimlere olduğu kadar taksici esnafı için de yeni bir dönemin kapılarını araladıklarını vurgulayan Erdoğan, "Bugün de yeni projelerle İstanbul'un çehresini değiştiriyor, İstanbul'a, İstanbul'la birlikte tüm Türkiye'ye yeni yatırımlara hazırlanıyor, yeni imkanlar kazandırıyoruz" diye konuştu.

Önceki gün açıkladığı "Kanal İstanbul" projesiyle Karadeniz'i bir kanalla Marmara'ya bağlayacaklarını anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Böylece bir yandan Boğazı gemi trafiğinden kurtarırken, bir yandan da oraya kuracağımız modern semtlerle İstanbul'daki çarpık kentleşmenin izlerini ortadan kaldıracağız. Yani deprem tehdidi altında olan binalara bir imkan sunacağız. Diyeceğiz ki; 'Buyurun size depreme karşı yeni konutlar'. Vatandaşlarımızı buralara taşımanın yollarını arayacağız.

Mülk senin mi, senin... Çıkaracağız bedelini, karşılığını, gel buradan nereyi beğenirsen al. İki tane istiyorsan iki tane al. Değerlendirmeleri yapacağız, 10-15-20 yıl vadeyle o bedelin kalanını da taksitlendirmek suretiyle vereceğiz. 'Yok, ben oraya gitmek istemiyorum, yerimde kalmak istiyorum' dersen, o zaman biz burada da konutlar yapacağız. O zaman buradaki konutlardan vereceğiz. 'Ama benim burada dört tane katım var, dört tane kat almak istiyorum'. Adil olacağız, senin binanın değeri neyse, onun karşılığını alman lazım. Öyle binalar yapılmış ki ucube."

 Bütün bunları görerek böyle bir mukayeseye girmenin yanlış olacağını dile getiren Erdoğan, "Dört tane mi istiyorsun? Seninkinin bedeli bu, üstüne sen şunu vereceksin. Ama bunu biz sana 20 yıla kadar taksitlendireceğiz, faiz yok. Sadece enflasyon farkı. Aynen TOKİ'deki uygulama. 'Ben onu da istemiyorum'. O zaman tek bir şey kalıyor, kamulaştıracağız. Çünkü İstanbul'u siz avucunuzun içi gibi biliyorsunuz. İstanbul'a bu çirkin yapılaşma yakışıyor mu? Eğer siz bizim arkamızda olursanız, şu ustalık dönemine yakışan yapıları biz İstanbul'a yaparız" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir