Erdoğan Yılmaz'la görüştü

Başbakan Erdoğan, görev süresi bugün dolacak olan Merkez Bankası Durmuş Yılmaz'ı kabul etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görev süresi bugün dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı kabul etti.

Başbakanlık Merkez Binadaki görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yılmaz, görev süresinin bugün saat 17.30 itibariyle sona erdiğine işaret ederek, Başbakan Erdoğan'a veda ziyareti gerçekleştirdiğini kaydetti.

Erdoğan'ın da kendisine 4-5 yıllık çalışma süresi için teşekkür ettiğini ve plaket verdiğini anlatan Yılmaz, kendisinin de Başbakan'a teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Her başlangıcın bir bitişi var

Durmuş Yılmaz, görev süresini sona erişiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Bu bir bayrak yarışı. Her başlangıcın bir bitişi var. Bu bitiş gayet doğal, normal, bir nöbet değişimi. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yönetim elinden geleni yapmaya devam edecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yılmaz, zor bir dönemde görev yaptığı, tepki çeken kararlara da imza attığının hatırlatılması üzerine, "Bugün geldiğimiz noktada doğru zamanda, doğru kararların alınması var. Dolayısıyla zaman zaman tepkiler olabilir ama elinizdeki veriler, size neyin yapılması gerektiğini söylüyorsa onları yapmak durumundasınız. Ve biz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda bunu yaptık ve o kararlar bizi bugünlere getirdi" dedi.

Durmuş Yılmaz, "Bundan sonrası için planınız nedir?" sorusuna da "Hayat neyi gösterirse onu yapacağız" karşılığını verdi.

Yılmaz, yarın görevi saat 09.30 düzenlenecek törenle Erdem Başçı'ya devredecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir