Erdoğan'dan Arap dünyasına mesaj

Başbakan Erdoğan, Türk-Arap Sanayi İşbirliği Konferansına gönderdiği mesajında bölgedeki her ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasına dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, güvenlik ve özgürlük arasında denge kurmanın ana siyasi hedef olması gerektiğini düşündüğünü ifade ederek, ''Şiddetten her ne pahasına olursa olsun kaçınılmalı, bölgedeki her ülkenin toprak bütünlüğü korunmalı ve bu ilkeye saygı duyulmalıdır. Bizler, bu sürecin mezhepsel, etnik ya da ideolojik eğilimler tarafından yönlendirilmesine izin vermemeliyiz. Önümüzdeki başlıca hedef, kitlelerin talep ve hareketlerini demokratik ve kurumsal siyasete dönüştürmek olmalıdır'' değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, Türk-Arap Sanayi İşbirliği Konferansına gönderdiği mesajında, Arap dünyası ile köklü, kültürel, tarihsel, sosyal ve dini bağları bulunan Türkiye'nin, Arap ülkeleri ile ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmeye büyük önem atfettiğini belirtti.

Arap Baharının bölgede demokrasiye geçiş yönünde bir ivme yarattığını, söz konusu gelişmelerin hakimiyetin millete ait olduğu anlayışının da giderek yerleştiğinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları ifade etti:

''Güvenlik ve özgürlük arasında denge kurmanın ana siyasi hedef olması gerektiğini düşünüyorum. Şiddetten her ne pahasına olursa olsun kaçınılmalı, bölgedeki her ülkenin toprak bütünlüğü korunmalı ve bu ilkeye saygı duyulmalıdır. Bizler, bu sürecin mezhepsel, etnik ya da ideolojik eğilimler tarafından yönlendirilmesine izin vermemeliyiz. Önümüzdeki başlıca hedef, kitlelerin talep ve hareketlerini demokratik ve kurumsal siyasete dönüştürmek olmalıdır."

Bu konularda ilginizi çekebilir