Erdoğan'dan muhalefete Anayasa çağrısı

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "Yapacağımız HSYK değişikliği anayasaya hiçbir aykırılık teşkil etmiyor. Eğer muhalefet, Anayasa değişikliğini beraber yapalım derse, biz yasa teklifini dondururuz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

17 Aralık operasyonunu, sonrasında yaşanan gelişmeleri ve HSYK teklifi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, ""Yapacağımız HSYK değişikliği anayasaya hiçbir aykırılık teşkil etmiyor. Eğer muhalefet, Anayasa değişikliğini beraber yapalım derse, biz yasa teklifini dondururuz" diyerek muhalefete Anayasa'da uzlaşma çağrısında bulundu.

Mesele yargının bir örgüt tarafından teslim alınarak tarafsızlığını yitirmesi 

"Önümüzdeki mesela kuvvetler ayrılığına, yargı bağımsızlığına ait bir mesele değil, yargının bir örgüt tarafından teslim alınarak tarafsızlığını yitirmesi meselesidir" diyen Erdoğan, "Bunca zamandır aklınız neredeydi. Neden yerel seçimlere 3 buçuk ay kala 17 Aralık operasyonunu başlattınız? Yıllardır hazırlığı yapılan kirli plan seçimlere 3 buçuk ay kala yürürlüğe konmuştur" dedi.

Operasyonun hem içerden hem dışardan hükümete yönelik bir hareket olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, yolsuzluk süsü verilerek, bir anda Türkiye'de büyük bir kaos ortamı oluşturmak için ne gerekiyorsa harekete geçirildiğini belirtti.

Biz tedbirlerimizi aldık

17 Aralık sabahından itibaren tüm gelişmeleri soğukkanlılıkla takip ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Biz tedbirlerimizi aldık" dedi. Bu senaryoyu kuranların kendilerini ele verdiğini ifade eden Başbakan, milletin tuzağı gördüğünü ve tavrını ortaya koyduğunu belirtti.

Erdoğan, "Çok yoğun bir karalama kampanyası, çok yoğun bir dezenformasyon, tam bir algı operasyonu. Hem içeriden, hem dışarıdan çok ağır bir linç hareketi hükümetimize yöneliyor. Kimin nerede duracağı, ne yapacağı, hangi vazifeyi yerine getireceği tek tek belirlenmiş" dedi.

Bu operasyon milli olan ne varsa ona kastetmiştir

Erdoğan şöyle devam etti:

"Yolsuzluk iftirasıyla bizi karalamaya çalışanlar ekonomiyi de yıpratmak istediler. Faizleri de yükseltelim de kazanalım dediler. Şimdi çıkıp bize dış mihrak nerede diye soruyorlar. Bu operasyon başarılı olsaydı kazanan kim olacaktı? Bu operasyondan milletimizin kazanacağını iddia edebilecek bir tek akliselim olabilir mi? Bu operasyon milli olan ne varsa ona kastetmiştir. Uluslararası güçlerin maşası olmuş örgüt adeta efsunlandığı üyeleriyle hareket ediyor. MİT, Suriye'deki Türkmenlere yardım götürmeye çalışıyor, Adana'da bir savcı buna engel olmaya çalışıyor"

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir