Erdoğan'ın kabul günü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Suriye Halkının Dostları" toplantısı için İstanbul'a gelen ülke ABD, Libya, Katar ve Irakiye temsilcilerini Dolmabahçe'de ağırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Suriye Halkının Dostları" toplantısı için İstanbul'a gelen ülke ABD, Libya, Katar ve Irakiye temsilcilerini Dolmabahçe'de ağırladı. İlk olarak Katar Başbakanı ile görüşen Erdoğan daha sonra ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ı kabul etti.


Erdoğan, Suriye Halkının Dostları Grubu İkinci Konferansı'na katılmak üzere İstanbul'da bulunan Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim El Tani ile bir araya gelerek görüştü. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşme, basına  kapalı olarak yarım saat sürdü.

Boğaz çok güzel

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne gelişinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Clinton'u kabulü, basına kapalı 1 saat 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından, kabulden kısa bir görüntü basınla paylaşıldı. Buna göre, Başbakan Erdoğan, konuk bakan Clinton'u kabul salonunun girişinde karşıladı.

Clinton, ''Sizi tekrar gördüğüm için çok mutluyum. Çok iyi  görünüyorsunuz. Bugün de çok güçlü bir konuşma yaptınız'' diye konuştu. Clinton, koltuğuna otururken de İstanbul Boğazı'nı kastederek, ''Çok  güzel bir manzara'' dedi.

Irakiye Lideri İyad Allavi'yi kabul eden Başbakanın bu görüşmesi de basına kaplı olarak yarım saat sürdü. Son olarak Libya  Dışişleri Bakanı Aşur Bin Hayyal kabul edildi. Bu görüşme de yarım saat sürdü.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir