Ergenekon duruşması ertelendi

Ergenekon sanıklarına destek için Silivri'ye gelen gruplara, jandarma tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Dışarıda atılan gaz mahkeme salonunu da etkiledi. Mahkeme heyeti duruşmayı 11 Nisan'a erteledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon davasında yargılanan sanıkları desteklemek için Silivri'ye gelen gruplara polis ve jandarma müdahale etti. Erken saatlerden itibaren duruşma salonun bulunduğu Silivri Cezaevi önüne akın eden kalabalık, 3 sıra halinde oluşturulan demir bariyerleri yıktı. Bunun üzerine jandarma ve polis, gruplara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Silivri'de duruşma salonu dışında atılan gaz bombaları salonda bulunanları da etkiledi. İzleyiciler duruşma salonunda gazdan etkilendi. Duruşmaya ara verildi. Ancak salon, dışarıdan gelen yoğun gazdan dolayı boşaltılamadı. Cezaevi önünde gerginlik uzun süre devam etti.

Ergenekon davasına verilen öğle arasının ardından duruşma salonuna gelen mahkeme heyeti, duruşmanın bugünkü oturumunun sona erdiğini açıklayarak duruşmayı 11 Nisan'a erteledi.