Ergenekon'da ikinci cephane

Ergenekon soruşturmasında yapılan kazıda bir çukur içerisinde 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği, 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'ndeki Ermeni Mezarlığının yanında bulunan boş bir evin bahçesinde yapılan kazıda çok sayıda mühimmat bulundu.

Soruşturma kapsamında bir zanlının evinde çıkan bilgi ve belgeler doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Yenikent'teki eski Zir Köyü yerleşim alanındaki bir evin bahçesinde arama çalışmaları başlattı.

Polis ekiplerinin kazma ve küreklerle yaptıkları çalışmada, bir çukur içerisinde 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği, 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulundu.

El bombalarının bir kutu içerisindeki yumurta kartonuna dizili olduğu görüldü. Diğer mühimmatlar da ambalajlar içerisinden çıkartıldı.

Mühimmat bulunan yere yaklaşık 200 metre mesafede yeni bir kazı çalışması daha başlatıldı.

Güvenlik şeridiyle çevrelenen bu bölgede patlayıcı maddelere duyarlı polis köpeklerinin belirlediği alanın kazma ve küreklerin yardımıyla kazılmasına başlandı. Bu alandan yaklaşık 10-15 metre ileri de ise iş makinesi aracılığıyla bir başka kazı da başlatıldı.

Bu arada çalışmalara gece koşulları ve güvenlik sebebiyle sabaha kadar ara verildi.

Yarbay Mustafa Dönmez Ankara'da teslim oldu

"Ergenekon" soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yarbay Mustafa Dönmez, Ankara'da askeri yetkililere teslim oldu.

Mamak Cezaevi'ne konulan dönmez'in kısa sürede İstanbul'a gönderileceği bildirildi.