Erken rezervasyonla tatilinizi ucuza getirin

4 kişilik ailenin 5 yıldızlı otelde 1 haftalık tatili ortalama 8 bin liraya mal olacaksa erken rezervasyonla yüzde 50 daha ucuza tatil yapılır

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ESKİŞEHİR - İç turizmi canlandırmanın hedeflendiği erken rezervasyon sisteminde tatilcilere yüzde 50'ye varan indirim fırsatları sunuluyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Eskişehir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Akın Çamoğlu, erken rezervasyonun iç turizmi canlandırdığını belirterek, otelleri ve acenteleri da rahatlattığını söyledi.

Tatile yapacak vatandaşların gideceği otelin fotoğraflarını internet üzerinden incelemesi gerektiğini anlatan Çamoğlu, şöyle konuştu:

"Erken rezervasyonun özellikle iç turizmi canlandırması bakımından çok önemi var. Yurtdışındaki bağlantılar yurt içinde seyehat eden vatandaşa farklı fiyat şeklinde yorumlanıyor. Yani yurtdışındaki rezervasyonlarda bir haftalığına uçak dahil 550-600 avro civarında tatil yapma imkanları sunuluyor. Ama Türkiye'de otellerde mevsimin canlı olduğu zamanlarda bu rakamlar astronomik rakamlara ulaşıyor. İşte bu aradaki olumsuzluğu giderebilmek için erken rezervasyon yapıldığı takdirde yüzde 50'ye varan indirim sağlanıyor. Bu da iç turizmi canlandırıyor. Yani programını iyi şekilde yapan vatandaşlar erken rezervasyonla çok ucuza tatil yapma imkanı buluyor. Bu hem acenteleri, hem otelleri rahatlatıyor. Çünkü oteller kendi boşluklarını o şekilde düzenledikleri için dengeliyor."

"Erken rezervasyonu bireysel değil, acente aracılıyla yapın"

Çamoğlu, erken rezervasyonun acenteler aracılıyla yapılmasının tatili güvence altına aldığını dile getirerek, "Erken rezervasyonun bireysel değil, acente aracılıyla yapılmasını tavsiye ediyoruz. Bireysel tatillere başvuruda bulunduğunuz takdirde hem güvencesizsiniz, hem otellerde sorun çıkabilir hem de bütün programınız aksayabilir. Seyehat acentası olmayan kuruluşlara başvuru yapılmamasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Erken rezervasyonla yüzde 50'ye varan indirim uygulandığını ifade eden Çamoğlu, "4 kişilik ailenin 5 yıldızlı otelde 1 haftalık tatili ortalama 8 bin liraya mal olacaksa erken rezervasyonla yüzde 50 daha ucuza tatil yapılır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir