Erzincan'da ikaz susturucusuna yasak geldi

Erzincan Valiliği, emniyet kemeri ikaz sistemi bulunan araçlarda uyarı sesini susturmak amacıyla takılan aparatların kentte satışını ve kullanımını yasakladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZİNCAN - Erzincan Valiliği, emniyet kemeri ikaz sistemi bulunan araçlarda uyarı sesini susturmak amacıyla takılan aparatların kentte satışının ve kullanımının yasaklanmasına ilişkin genelge yayınladı. 

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ile Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, valilik olarak, emniyet kemerlerine takılan susturucu aparatların satışını, kullanımını ve araçta bulundurulmasını il genelinde yasaklama kararı aldıklarını bildirdi. 

Yasağa uymayanlara 182 TL ceza 

Bu arada, Erzincan Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, kentte bu aparatların satışının yapıldığı iş yerlerini ziyaret ederek, esnafa genelgeyle ilgili bilgi verdi. Akbaş, bu aparatları satanlara, kullananlara ve araçta bulunduranlara 182 TL idari para cezası uygulanacağını bildirdi. 

Kentte kısa süre önce iki gencin hayatını kaybettiği trafik kazasında, gençlerin aracındaki emniyet kemerlerinde susturucu aparat takılı olduğunun belirlendiğini hatırlatan Akdemir, "Aparatlar emniyet kilidine takılarak aracın emniyet kemeri sinyalini engelliyor. Bu aparatlar, son dönemde il genelinde ve ülke genelinde hatta resmi araçlar da dahil olmak üzere birçok sürücü ve yolcu tarafından aracın sinyalini engellemek amacıyla emniyet kemeri yerine kullanılıyor. Bunlar, birçok kazada maalesef emniyet kemeri kullanımının önüne geçtiği için sürücü ve yolcuların can kaybına ve ciddi yaralanmalarına sebebiyet veriyor. Bu konuda herhangi bir mevzuat düzenlemesi olmadığı için valilik olarak bir karar aldık. Bu aparatların il genelinde satışını, kullanılmasını ve araçta bulundurulmasını yasakladık" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir