Erzurum'da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Bölge genelindeki soğuk ve yağışlı hava önümüzdeki salı gönüne kadar etkili olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Erzurum'da, gece başlayan kar yağışı sonrası şehir merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altında olan Erzurum ve çevresinde kar yağışı etkili oldu.

Gece başlayan kar yağışı sonrasında sabah kent merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı da 5 santimetreye ulaştı. Bu arada, belediye ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri de yol temizlik çalışmalarına başladılar.

Belediye yetkilileri, vatandaşların araçlarına kışlık lastik takmadan trafiğe çıkmamaları uyarısında bulunurken, çocuklar da sabahın erken saatlerinde karda oynamanın keyfini çıkardılar.

Soğuk ve yağışlı hava salı gönüne kadar etkili olacak

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölge genelindeki soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki salı gönüne kadar etkili olacağını ifade ettiler.

Kars, Erzincan ve Ardahan'ın yüksek kesimlerinde kar, şehir merkezinde ise yağmurun etkili olduğunu ifade eden yetkililer bölgede gece en düşük hava sıcaklığının ise sıfırın altında 7 dereceyle Erzurum'da ölçüldüğünü kaydettiler.

Bölgedeki diğer illerde gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları ise Erzincan ve Ardahan'da 4, Kars'ta 6 ve Iğdır'da 10 derece oldu.

SunExpress uçağı Erzurum Havalimanı'na inemedi

Öte yandan SunExpress İzmir-Erzurum uçağı, aşırı kar yağışı nedeniyle Erzurum Havalimanı'na inemedi.

Alınun bilgiye göre, SunExpress hava yollarına ait saat 08.40 İzmir-Erzurum uçağı, aşırı kar yağışı nedeniyle Erzurum Havalimanı'na inemeyerek, İzmir'e geri döndü.

Bu arada THY'nin Ankara-Erzurum ve İstanbul-Erzurum uçak seferleri de yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi. Buna göre saat 10.30'da Erzurum'da olması gereken Ankara-Erzurum uçağı saat 13.00'te, saat 10.00'da Erzurum'da olması gereken İstanbul uçağı da saat 13.40'da hareket edecek.