ESKA VALVE, iki kat büyüme hedefliyor

Yeni fabrikalarını, firmalarına ve ürünlerine göre bir üretim merkezi haline getirdiklerini dile getiren Murat Çalapkulu, üretim ve satış hacminin büyümesiyle 2014 yılında iki kat büyümeyi hedeflediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek Seval

İSTANBUL - Geçtiğimiz sene taşındıkları İstanbul Pendik’deki 5 bin metrekarelik üretim merkezinde güçlü vizyonu, çağdaş bakış açısı ile kaliteli ve sorunsuz otomatik akış kontrol, güvenlik ve ayar ürünlerini ürettiklerini aktaran ESKA VALVE Kalite Müdürü Murat Çalapkulu, 2013 yılında fabrikaları için yaptıkları 25 milyon TL’lik yatırımları ile ön gördükleri yenilik, gelişme ve hedeflerine başarı ile ulaştıklarını, yılda yaklaşık 400 bin adet ürün üretebildiklerini sözlerine ekledi. 

Yine 2013 yılında yeni çalışma-üretim alanı, proses iyileştirmeleri ve satış-pazarlama-dağıtım faaliyetlerinde bir çok gelişme sağladıklarına da değinen Çalapkulu, “2013 yılı için belirlediğimiz ciro, eğitim, kar, yeni ürün, üretim kapasitesi, yeni istihdam, müşteri şikayet, müşteri memnuniyet ve teslimat başarı hedefleri gibi tüm sayısal ve sözel kalite-proses hedeflerimize ulaştık. Şu anda bünyemizde 50 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu başarımızı proses yaklaşımını ve süreç yönetimini benimsememize, performans sistematiği ile sayısal sonuçlara göre çalışmamıza, müşteri odaklı hareket etmemize, otomasyon bilincimize, kısa-orta-uzun vade stratejik yol haritalarımızın belirlenmiş olmasına ve sürekli geliştirme bilincimize bağlıyoruz” şeklinde konuştu. 

Yeni dönemde yeni yatırımlar var

2014 yılında ise ana hedeflerinin, tüm süreç performanslarını en az iki kat arttırmak olduğunu vurgulayan Çalapkulu, bu kapsamda üretim, satış, istihdam, ihracat, ürün gamını genişletme gibi birçok alanda geliştirme ve iyileştirme hedefleri ile ilerlemeye devam edeceklerini açıkladı. Yeni dönemde bir çok yeni yatırım planı olan firmanın, özellikle endüstriyel sanayide çok sık kullanım alanı bulan solenoid valfler, patlaç valfler, pnömatik aktüatörler, çeşitli vanalar ve aksesuarlarının üretim ve satışını yapmaya başlayacaklarını kaydeden Çalapkulu, ayrıca 2014 yılında tamamen hayata geçecek olan tedarik zinciri yönetimi modeli ile partnerlerini geliştirmeye ve büyütmeye devam edeceklerini ifade etti. 

‘Teknolojiyi yakından takip ediyor, Ar-Ge çalışmalarına önem veriyoruz’

Ürün gamları arasında gaz basınç regülatörleri, elle kurmalı gaz valfleri, gaz alarm cihazları, gaz filtreleri, solenoid valfler, mekanik deprem vanaları, solenid valf bobinleri ile zamanlayıcılar ve switch kutuları gibi çeşitli ürün aksesuarları bulunduğunu aktaran Çalapkulu, ürünlerinin benzer fonksiyonları olan diğer cihazlara oranla maliyetlerinin daha düşük olmasını gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmalarına bağlı olduğunu açıkladı. Ayrıca ürünlerinin benzer fonksiyonlara sahip diğer ürünlere oranla birçok avantaja sahip olduğunu kaydeden Çalapkulu, “Globalleşen dünya pazarında her geçen gün pazar payını arttıran ESKA VALVE olarak, ilerleyen teknolojileri yakından takip ederek, Ar-Ge çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Geçtiğimiz bir senede Ar-Ge çalışmalarımız ve makine yatırımlarımız için yaklaşık olarak 2 milyon TL’lik bir bütçe kullandık” diye konuştu.