Et ihalesine 3 teklif geldi

Et ve Balık Kurumu'nun 10 bin tonluk kasaplık canlı sığır ithalatı ihalesinde Hacılar, Khaled Hijazi and Ghosheh Ltd. Co. ile Altınstern teklif verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Et ve Balık Kurumunun (EBK) 10 bin ton kasaplık hayvan ithalatı için bugün düzenlediği ihalede 3 firma teklif verirken, Almanya menşeli Hacılar Helal Et 52,1 milyon dolar teklifte bulundu.

EBK Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Yusuf Gül Başkanlığında yapılan ihale için 45 firmaya davetiye gönderilirken, 4 firma şartname aldı, 3 firma ise ihaleye katıldı.

İki aşamalı yapılan ihalenin ilk bölümünde firmaların teklifleri alınırken, firma evraklarının değerlendirilmesinin ardından evrakları uygun bulunan firmalardan bugün saat 15.15'de nihai teklifleri alınacak.

İhalenin ilk aşamasında Almanya Menşeli Hacılar Helal Et firması 10 bin tonluk kasaplık hayvan ithalatı için toplam 52 milyon 100 bin dolar teklif sundu. Avusturya menşeli Altınstern ise 2 bin tonluk ithalat için toplam 10 milyon 400 bin dolar önerdi. Ürdün menşeli Hijazi and Ghosheh Ltd. Co. da 6 bin ton kasaplık hayvan ithalatı için 29 milyon 665 bin dolar teklifte bulundu.

Hacılar Helal Et teklifini düşürdü

Hacılar Helal Et, ihalenin ikinci aşamasında teklifini 52,1 milyon dolardan 49,6 milyon dolara indirdi.

Komisyon Başkanı Yusuf Gül, firmaların sunduğu belgelerin uygun bulunduğunu belirterek, ikinci aşamada her 3 firmadan da nihai tekliflerin alınacağını kaydetti.

İkinci aşamada, 10 bin tonluk ithalatın tamamı için teklif veren tek firma olan Almanya Menşeli Hacılar Helal Et firması 52 milyon 100 bin dolar teklifini, 49 milyon 610 bin dolara çekti.

Avusturya menşeli Altınstern firması-Ayvetsan Hayvancılık Gıda-Hundland Trade Kft ortak girişimi ise 2 bin tonluk bölüm için daha önce 10 milyon 400 bin dolar olan teklifini, 9 milyon 235 bin dolara indirdi.

Ürdün menşeli Hijazi and Ghosheh Ltd. Co. da 6 bin ton kasaplık hayvan ithalatı için teklifini 29 milyon 665 bin dolardan 26 milyon 860 bin dolara indirdi. Komisyon Başkanı Yusuf Gül, ihalenin teknik olarak sonuçlandığını, komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından nihai kararı EBK Yönetim Kurulunun vereceğini belirtti.

İhaleyi izleyen EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, ihaleden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ihaleyle ilgili sonuçların yarın açıklanacağını bildirdi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir