Euro Bölgesi denetimi güçlendirilmeli

ECB Başkanı Trichet, 21 Temmuz'da Yunanistan'daki krizle ilgili alınan karalarını acilen hayata geçirilmesini talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, "Euro para birimi bölgesi denetimini güçlendirmenin kesinlikle zorunlu olduğunu" söyledi.

Paris'teki Montaigne Enstitüsünde konuşan Trichet, AB mevzuatlarının ve üye ülke yasalarının, ulusal bütçelerdeki değişimi yakından izleyebilecek şekilde olmasını istedi ve bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin vakit geçirilmeden yapılması çağrısında bulundu.

Küresel ekonomik krizin, euro para birimi bölgesinin iyi yönetiminin önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Trichet, Euro Bölgesinde makro ekonomik politikalarla ilgili yeni denetimleri yakında hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

Trichet ayrıca, 21 Temmuz'da Yunanistan'daki krizle ilgili alınan karalarını acilen hayata geçirilmesini talep etti.

AB ülkelerinin, euro para birimine girebilmeleri için belirli kriterleri yerlerine getirmesi gerekiyor. Belirlenen kriterlerin euro para bölgesindeki ülkeler tarafından ihlal edilmesi, AB Komisyonu ve ilgili ülkeler arısında ciddi sorun yaratıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir