Euro'nun güvenilir olduğunu görmem gerek

Trichet, bazı Avrupa ülkelerinde bütçe krizi nedeniyle finansal istikrar problemi olduğuna dikkati çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean Claude Trichet, Euro Bölgesi'nin ortak para birimi Euro'nun krizde olmadığını ve güvenilir bir para birimi olduğunu görmek gerektiğini söyledi.

Trichet RTL Radyosuna yaptığı açıklamada, bazı Avrupa ülkelerinde bütçe krizi nedeniyle finansal istikrar problemi olduğuna dikkati çekerek, söz konusu ülkelere, bütçe açıklarını azaltmak için verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri tavsiyesinde bulundu.

İstisnasız tüm Avrupa ülkesine mesajlarının aynı olduğunu ifade eden Trichet, gelecek yıl için öngörülen hedeflerin güvenilirliğini sağlayacak önlemler almaları gerektiğini belirtti. Trichet, bunun hem tasarruf sahipleri ve yatırımcıların güveni için elzem olduğunu hem de orta ve uzun vadede büyüme, istihdam yaratmak ve istikrar için önemli olduğunu vurguladı.  

Trichet, fiyat istikrarının refah için gerekli olduğunu ancak yeterli olmadığını kaydederek, Euro Bölgesi ülkelerinde uygulanan tasarruf tedbirlerinin ülkeleri resesyona sürükleyeceğine inanmadığını da ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir