Eurobond'da talep 2.5 milyar doları aştı

Hazine'nin 2022 itfalı yeni 10 yıllık dolar cinsi eurobond ihracında HSBC ve BofA-ML yetkilendirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hazine Müsteşarlığı, 2022 itfalı yeni 10 yıllık dolar cinsi eurobond ihracı için HSBC ve BofA-ML'yi yetkilendirirken, getirinin aynı vadedeki ABD tahvili artı 310 baz puan olması beklenen ihraçta talepler şimdiden 2.5 milyar doları aştı.

Bankacılık kaynaklarının Reuters'a verdiği bilgiye göre, nihai sonuçlarının bugün ABD piyasa açılışından sonra netleşmesi beklenen, Mart 2022 itfalı ihraçta, ilk getiri beklentisi (initial guidance) aynı vadedeki ABD tahvili getirisi artı 310 baz puan olacak.

Taleplerin toplanmaya başladığını belirten konuya yakın bir kaynak, "İlk faiz seviyeleri ihracın yüzde 5.32 seviyesinde oluşacağını gösteriyor. Taleplere göre bu öngörü değişebilir ki değişirse aşağı yönlü revize olur... Borçlanma tutarı için henüz bir rakam söylemek için erken" dedi.

Bankacılık kaynakları ABD piyasalarının henüz açılmamış olmasına karşın, talep dağılımında, hedge fonlardan ve yabancılardan da ilgi olduğunu söylediler.

Türkiye, 2011 yılında uluslararası sermaye piyasalarından yaklaşık 5.5-6 milyar dolar tutarında tahvil ihracı yapmayı öngörüyor.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, 5 Kasım 2010'da "2011 yılında, piyasa koşullarına bağlı olarak, uluslararası sermaye piyasalarından yaklaşık 5.5-6 milyar dolar tutarında tahvil ihracının yapılması öngörülmektedir" demişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir