Eurochambers'ın 2010-2013 stratejik planı onaylandı

Eurochambers Stratejik Planı, Avrupa'nın "krizden çıkış stratejisi" olarak hazırlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) 107. Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantıları 1 Haziran 2010 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirildi.

Genel kurulda bir süredir üzerinde çalışılan Eurochambers'ın 2010-2013 yılları için Stratejik Planı görüşülerek onaylandı.

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamada, Hisarcıklıoğlu'nun gerek Strateji Komitesi çalışmaları, gerekse Şubat ve Nisan ayında gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantılarındaki aktif tutumuyla,"Avrupa Birliği Genişleme" sürecinin Eurochambers'in temel öncelikleri arasında yer almasının sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, daha ziyade Avrupa'nın "krizden çıkış stratejisi" olarak hazırlanan Stratejik Plan, Küçük İşletmeler Şartı ve EU 2020 gibi yatay konuların yanı sıra, mevzuatın sadeleştirilmesi, inovasyon, dijital Avrupa, ticaretin serbestleştirilmesi, iç pazar, genişleme, komşuluk politikası, küresel düzeyde Avrupa'nın rolü, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve özellikle mesleki eğitim, finans piyasalarına KOBİ'lerin ulaşabilirliği ve enerji gibi konulara yoğunlaştığı belirtildi.

Açıklamada Stratejik Planda öne çıkarılan konulara ilişkin şunlar kaydedildi:

"AB Genişlemesi, yeni ve eski AB üyesi devletlerdeki iş dünyasına fayda sağlamıştır. Zengin komşularla, istikrarlı ilişkiler, ekonomik ve siyasi olarak AB'nin de yararınadır. Eurochambres'ın üye yapısı da aday ülkeler ve komşuluk politikası sürecindeki ülkelere özel önem verilmesini gerektirmektedir.

Komşu ülkelerin ekonomik alanda entegrasyon sürecini kolaylaştırmak, AB'nin ve AB üyesi olmayan ülkelerin de menfaatinedir. AB genişleme sürecinde müzakerelerle ilgili alanlarda bilgi ve piyasa verileri sağlanması, bu ülkelerdeki oda sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılması Eurochambres'ın önemli amaçları arasındadır. Ayrıca, aday ülkelerdeki ve komşu ülkelerdeki Odaların hizmet sunma kapasitesini güçlendirecek projeler geliştirerek uygulamak da Eurochambres'in öncelikleri arasında yer almaktadır. Bu çerçevede, TOBB ile Eurochambres tarafından 2001'den beri yürütülen Oda Geliştirme Programları ve Türkiye-AB Oda Forumu Projelerinin önümüzdeki dönemde de sürdürülecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir