Faiz indirimini destekliyoruz, ek önlem alınabilir

Bakan Ali Babacan, "Kısa dönemli sermaye giriş çıkışlarının etkilerinden şirketlerimizi koruyacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankasının faiz indirimini desteklediklerini, gerekirse ek önlemler de alabileceklerini bildirdi.

Babacan, Japonya'nın en yüksek tirajlı ekonomi gazetesi Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) verdiği demeçte, üçüncü nükleer santralin Karadeniz kıyısındaki Sinop civarlarına inşa edilmesi görüşü üzerinde durulduğunu belirtirken, ilk santral yapımının Akdeniz kıyısındaki Akkuyu'da Rusya devlet şirketine verildiğini, ikinci santral için inşaat yeri olarak Sinop'ta karar kılındığını ve şu anda Toshiba gibi Japon şirketlerinin projeyi alabilmek için müzakereler yürüttüğünü ifade etti.

Arka arkaya nükleer santral istenmesiyle ilgili olarak Başbakan Yardımcısı, Türkiye'nin enerji talebinin yaklaşık yüzde 75'inin ithalata bağımlı olduğunu söyledi. Babacan, şöyle devam etti:

"Yüksek hızdaki ekonomik büyümemizle beraber artan enerji talebi nedeniyle nükleer santrallerin yapımında acele ediyoruz. Japonya ile müzakerelerin de hızla sonuçlandırılmasını ümit ediyorum."

Ek önlemler alınabilir

Türkiye'nin serbest sermaye hareketlerini desteklediğini ve ülkenin etrafına duvarlar örmeye benzeyen önlemleri almaya niyetli olmadığını ifade eden Babacan, "Biz kısa dönemli sermaye giriş çıkışlarının etkilerinden şirketlerimizi koruyacağız. Şu ana kadar da önlemler almış durumdayız ve gerekli görülürse, ek önlemler de alabiliriz." dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimlerini desteklediğine vurgu yapan Babacan, "Gerekirse ek önlemleri de düşünebiliriz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir