Faizde rekabet ihlali asla yok

Fitch'in kararını 'yüzeysel' bulduğunu söyleyen Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, bankalara yönelik RK soruşturması için de "Faizde rekabet ihlali asla yok" değerlendirmesini yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Rekabet Kurulu'nun başlattığı soruşturma konusunda, faizlerle ilgili bir rekabet ihlalinin olmadığını söyledi.

Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen II. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, "Türkiye'nin en rekabetçi sektörü bankalardır, faizde rekabet ihlali asla yoktur. Kendi bankam adına RK'dan ceza beklemiyorum" dedi.

Hüseyin Aydın, Fitch'in bugün almış olduğu karar için de "Fitch'in değerlendirmesini yüzeysel buluyorum" dedi.

Aydın, sektörün, Merkez Bankası'nın proaktif davranışlarını olumlu bulduğunu da ifade ederek, "Bugünkü açıklamalar da aynı yöndedir. Farklı bir şey yok" dedi.

2011 yılında bankacılık sektörünün kredi hacmi büyümesine ilişkin olarak, 9. ay verilerine bakıldığında, sene başında dile getirilen yüzde 25'lik oranın geçilmeyeceğinin görüldüğünü belirten Aydın, "Senenin başındaki gibi olmamakla birlikte, bankaların risk iştahları hala devam ediyor. Kur artışından arındırıldığında, yüzde 25 civarında olacağımızı düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir