Faizde satış hakim, İMKB sınırlı yükseldi

Faizdeki satış baskısı İMKB'de yükselişin sınırlı kalmasında önemli rol oynadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB hisse senetleri piyasasında ilk seansta sınırlı yükseliş izlendi. Bileşik Endeks ilk seansı 381 puan artışla 65.635 puandan kapattı.

Yurtdışı piyasalarda bugün ABD vadeli piyasada ve Avrupa endekslerinde gevşek seyir hakim. Dün 348 puan artıda kapanan İMKB, yeni güne 97 puan artışla 65.351 puandan başladı.

Yukarı yönlü denemede bugün en yüksek 65.686 seviyesi görüldü. Hisse senetleri cephesinde bir yandan şirket bilançoları beklenirken, diğer yandan bono piyasası izleniyor.

Faizde yaşanan satış baskısının devam etmesi, İMKB'de de yükselişi sınırlıyor. Piyasanın, günün ikinci yarısında önemli bir veri akışı da olmaması ile daha çok teknik veriler ile hareket etmesi bekleniyor.

Faiz 9 ayın zirvesinde

Tahvil-bono piyasasında satıcılı seyir bugün de sürdü. 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymet yüzde 8.65 bileşik seviyesine test ederek 9 ayın zirvesine çıkmış oldu. Gösterge tahvil hafif gevşeme sonrası yüzde 8.62 seviyesinde dengelendi.

Döviz piyasasında ise sabah sakin görünüm yaşanmasına karşın kurlarda yön yukarı döndü. Euro/Dolar 1.36 sentin üzerinde seyrederken,  Dolar/TL’de en iyi alış/satış 1.5870/1.5890, Euro/TL’de en iyi alış/satış 2.1635 / 2.1665 düzeyinde seyrediyorlar.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir