Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemedim

9'u tutuklu 93 sanığın yargılandığı şike davasının 17'nci duruşmasında tutuksuz sanık Ümit Karan'ın ifadeleri herkesi şaşırttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Olgun Peker ve İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanık eski futbolcu Ümit Karan, "Ben şike falan yapmam. İyi bir Galatasaraylı'yım. Gönülden Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu istemem" dedi.
 
Duruşmada, Tutuksuz sanıklardan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu ve kulübün muhasebe müdürü Tamer Yelkovan, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve eski futbolcu Ümit Karan ile futbolcular Korcan Çelikay, İbrahim Akın, Serdar Kulbilge, Mehmet Yıldız ve Volkan Bahçekapılı'nın aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar da hazır bulundu.
 
Çapraz sorgular sürüyor
 
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanık Eskişehirspor Sportif Direktörü Zafer Tüzün'ün çapraz sorgusu yapıldı.
 
Tüzün, Ligtv'de Eskişehirspor'un maçlarını yorumladığı için Eskişehirspor'un bütün maçlarına gittiğini, Trabzonspor-Eskişehirspor maçından bir gün önce de Ali Kıratlı ile beraber Eskişehir'e gitmeye karar verdiklerini söyledi.
 
Muhammet Şenyüz ile Eskişehir'in, Trabzonspor'u yenmesi konusunda yapılan telefon görüşmeleri hakkında Tüzün, "Bu tamamen maç muhabbetiydi. Genelde Eskişehir'de Trabzonspor'a karşı bir tepki vardır, çünkü daha önce Eskişehirspor, Trabzonspor'a yenilerek bir alt lige düşmüştü" dedi.
Tüzün'ün ardından tutuksuz sanık Muhammet Şenyüz'ün çapraz sorgusu yapıldı.
 
Şenyüz, Ali Kıratlı ile beraber yemek yediğini, yemek yerine gelen Bülent Uygun burada çok kalmadığını ifade ederek, "Bülent Uygun giderken Ali Kıratlı uğurladı, ben masada kaldım" dedi.
 
Şenyüz'e, Trabzonspor kulübünün avukatı tarafından yöneltilen sorular üzerine sanık ve avukatlar tepki gösterdi.
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Arkadaşlar mahkemedeyiz., Güler yüzlüyüm diye mi böyle yapıyorsunuz? Dışarı atarım" diyerek salondakileri sessiz olmaları konusunda uyardı.
 
Ailece perişan olduk
Şenyüz'ün çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından tutuksuz sanık Mustafa Ulaş Ortakaya'nın çapraz sorgusuna geçildi.
Tutuksuz sanık Ortakaya, eski futbolcu olduğunu ifade ederek, "Bana emniyette, 'şike yaptın' dediler. Orada öğrendim suçlamayı. Oynamadığım maçta şikeden suçlandığım ortaya çıktı. Şaşırdılar, 'sen oynamamışsın bu maçta' dediler. Sonra 'şikeye aracılık etmişsindir' dediler. İki kişinin gıyabımda yaptığı konuşma nedeniyle şikeyle suçlandım. İkinci sınıfa giden oğlum var. Çocuk babasının ismini yazıyor internete, karşısına şike çıkıyor. Ailece perişan oldum. Her tarafımda yara çıktı" diye konuştu.
 
Abdurrahman Yakut ile yaptığı telefon görüşmelerinin şike ve teşvik amaçlı olmadığını savunan Ortakaya, "Abdurrahman Yakut ailece görüştüğüm biridir. Emniyette ısrarla yaptığım görüşmenin içeriğini değil, sayısını önüme koyuyorlardı. Menajerimden alacağım vardı, bu nedenle Abdurrahman Yakut ile çok sık görüştüm" ifadelerini kullandı.
 
Kredi alamadım, borç aldım
Duruşmada çapraz sorgusu yapılan tutuksuz sanık Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, "Aziz Yıldırım, benim adıma kredi çekti. Sonra borcumu ödedim" dedi.
Trabzonspor avukatının, "Aziz Yıldırım'dan aldığınız borç neden Aziz Yıldırım adına değil de başka bir çalışanı Kenan Şehirli adına size havale edilmiş? Siz de o isim üzerine geri havale etmişsiniz, niçin Aziz Yıldırım adına değil?" sorusuna Yaralı, "Onu Aziz Yıldırım'a sormanız lazım. Resmi para şirkete kimden geldiyse onun hesabına geri gönderilir. Kredi alamadım, borç aldım" diye cevap verdi.
 
Bunun üzerine söz alan Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede, "Başkasının adı ile gönderilmesi normal bir şey. Maddi gerçeklerin ortaya çıkarılması için konuşacağım. Siz hakimler eczaneden ilaçlarınızı kendiniz mi alıyorsunuz? Hayır. Siz de ilaçlarınızı mübaşirlere aldırıyorsunuz. Bu yargılamada sadece telefon tapeleri üzerinde duruluyor" ifadelerini kullandı.
 
Kulüplere başkanların kendi cebinden para verdiğini belirten Dede'nin, "Aziz Yıldırım kulübe 30 milyon dolar yardım yapmıştır" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, "30 bin dolar geliri olan birisi nasıl 30 milyon dolar veriyor" diye sordu. Bunun üzerine Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, "Bu konuyla ilgili mahkeme talep ederse geçmiş hesapları yapabiliriz" dedi.
 
Mahkeme Başkanı Ekinci de "İstersek ara karar alabiliriz bu konuyla ilgili. Ben merak ettiğim için sordum sadece. Bu konuyla ilgilenmiyoruz şu an" diye konuştu.
Çapraz sorgusunda, üye hakimin "15 Nisan 2011 tarihinde Antalya'da maçınız varken Ali Kıratlı ile görüştünüz mü?" şeklinde yönelttiği soru üzerine Ümit Karan'ın, maçtan önce Kıratlı ile görüşmediğini söyledi.
 
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Ali Kıratlı ile yakın olduğunuz anlaşılıyor. Siz Antalya'dasınız, Kıratlı da Antalya'da ve birbirinizle telefonla dahi görüşmediniz mi?" diye sordu.
 
Karan'ın, "Maçtan önce kampa giriyoruz, herkesle görüşmeye izin verilmiyor" diye cevap vermesi üzerine Ekinci, "Sen takımda önemli birisin tabii" dedi.
Duruşma savcısı Ufuk Ermertcan'ın, "Ali Kıratlı ile yaptığınız bir görüşmede 'Ağabey çocuklar formaları sordu' diyorsunuz. İddianamede bu formalar, para olarak yorumlanıyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine Karan, "Buradaki forma, para değil. O çok yanlış ve ayıp bir şey. Neye göre forma paraya çevriliyor anlamadım. Küçük takımlar her zaman büyük takımların formalarını ister. Büyük takımda oynayan oyuncular da hediye eder" şeklinde konuştu.
 
Trabzonspor avukatının "Ümit Karan futbolda böyle değildi ama burada çok agresif" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, "Yok ya Ümit Karan çok sempatik" dedi.
 
Ali Kıratlı ve İlhan Ekşioğlu'ndan herhangi bir şike ve teşvik teklifi almadığını savunan Karan, "Ali Kıratlı beni çok iyi tanır, öyle bir teklifle gelemez bana. Ne Ali Kıratlı ne de başkası, kim bana böyle bir teklifle gelse yüzüne tükürürüm" diye konuştu.
 
Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemedim
 
Avukat Ayhan Sağıroğlu'nun müvekkiline, "Trabzonspor-Eskişehirspor maçında ayağına top geldiğinde daha iyi pozisyondaki Sezer'e neden pas vermeyip bireysel olarak ilerlemeye çalıştın?" diye sorması üzerine Karan, "Kendim ilerlemek istedim, belki de Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemedim" diye cevap verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci "Öyle mi Ümit? Demek ki böyle şeyleri yapabiliyorsunuz" dedi.
 
Karan da "Ben şike falan yapmam. İyi bir Galatasaraylı'yım. Gönülden Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu istemem" şeklinde konuştu.
Duruşma, sanıkların çapraz sorgularının yapılmasıyla devam ediyor.
 
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir