Feribotlar Libya yolunda

Türklerin tahliyesi için iki feribotu Libya'ya gönderen Türkiye,2 tane daha gemiyi yola çıkarmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Libya'dan 3 bin Türk vatandaşını tahliye edecek 2 İDO feribotu yola çıktı. 821 Türk vatandaşı da 1 Air Libya, 2 THY tarifeli ve 1 özel tahliye uçağıyla yurda döndü.

Libya'dan 1 Air Libya, 2 THY tarifeli ve 1 özel tahliye uçağı ile 821 Türk vatandaşının Türkiye'ye getirildiği bildirildi. Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Genelkurmay Başkanlığı ve Kızılay arasında sağlanan koordinasyon sonucu, Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle Türk vatandaşlarına yardım malzemesi gönderilmesi ve onların Türkiye'ye getirilmesi çalışmalarına dün de devam edildiği belirtildi.

Kızılay tarafından hazırlanan yaklaşık 1,5 ton kumanyanın da Libya'ya giden özel tahliye uçağı ile gönderildi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İDO feribotlarına refakat edecek Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait firkateynin de eş zamanlı olarak Aksaz'dan yola çıkacağını bildirdi.

İki gemi daha gönderiliyor

Türk vatandaşlarının tahliyesi için iki feribotu Libya'ya gönderen Türkiye, bugün "Samsun" ve yarın ise "Ankara" isimli gemiyi yola çıkarmaya hazırlanıyor. Deniz Ticaret Odası'na bağlı özel şirketlere ait "Samsun" isimli geminin bugün öğleden sonra, "Ankara" adlı geminin ise yarın yola çıkması için hazırlıklar yapılıyor.

Yaklaşık 800'er yolcu kapasitesine sahip bu iki gemi, İstanbul'dan Libya'nın Derne Limanı'na 40 saatte varabilecek. Türk gemileri, vatandaşları Derne Limanı'na en yakın Türk limanı olan Fethiye'ye ulaştıracak ve yeniden sefere çıkacak.

Bin 83 Türk döndü

Öte yandan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Libya'dan şu ana kadar bin 83 Türk vatandaşının Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir