Fezlekeler kabul edildi

Mecliste AK Parti'nin 4 eski bakanla ilgili verdiği fezleke önergesi kabul edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- TBMM Genel Kurulu'nda dört eski bakan hakkında verilen fezlekenin görüşmesi yapıldı. Görüşme sınasında eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında Meclis Araştırma komisyonu kurulması oylandı. Oylamada önerge 9 ret oyuna karşılık 453 oyla kabul edildi. 6 millletvekili çekimser kalırken 1 oy boş kullanıldı.

Bayraktar,  göz yaşlarını tutamadı

Öte yandan 17 Aralık sürecinde adı bazı iddialara karışan Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti’nin kahvaltılı toplantısında göz yaşlarını tutamadı.

TBMM Genel Kurulu’ndan önce, AK Parti grubuna kendilerini savunan eski bakanlardan Erdoğan Bayraktar önce kendini savundu. İddialarla bir ilgisi olmadığını dile getiren Bayraktar, karalama kampanyalarına karşı “veremeyeceğim hesabım yok” dedi.

Edinilen bilgilere göre; adının karıştığı dosya hakkında takipsizlik kararı verildiğini de anımsatan Bayraktar, “Zor durumdayım, zor günler geçiriyorum” derken iddialar yüzünden Meclis’e gelemediğini, çalışmalara katılamadığını vurguladı ve "gece gündüz ağlıyorum” dedi.

Yerel seçimler öncesi adının karıştığı yolsuzluk iddialarına ilişkin herkesten “özür dileyen” Bayraktar milletvekillerinin kendisini affetmesini de istedi. Seçim bölgesinden destek gördüğünü de anlatan Bayraktar, istifa sürecinden de bahsetti. Erdoğan Bayraktar konuşurken zorlandığı ve konuşmasını bitirdikten sonra ise gözyaşlarına hakim olmadığı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir