Finans merkezlerinin taşınması başkenti derinden etkiler

TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Aydın, finans merkezlerinin İstanbul'a taşınmasının Ankara'ya yatırım yapan iş adamlarını ve yatırımcıları derinden etkileyeceğini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, finans merkezlerinin İstanbul'a taşınmasının iş dünyasını tedirgin ettiğini belirtti.
TÜGİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Aydın ve beraberindeki TÜGİAD heyeti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç'i ziyaret etti.
Burada yaptığı konuşmada TÜGİAD'ın Türkiye'ye ve Ankara'ya sağladığı istihdama ilişkin bilgi veren Aydın, finans merkezlerinin İstanbul'a taşınmasının iş dünyasını tedirgin ettiğini dile getirdi.
Finans merkezlerinin taşınması yönünde alınan kararın doğru bir karar olduğunu, ancak Ankara'nın ekonomik kayıp yaşamasını da istemediklerini ifade eden Aydın, Ankara'nın boşta kalacağını düşünmenin, 
Ankara'ya yatırım yapan iş adamlarını ve yatırımcıları derinden etkileyeceğini kaydetti.
Reha Denemeç de, finans merkezlerinin İstanbul'a taşınmasıyla önümüzdeki 5 yıl içinde sadece bin 350 kişinin başkentten ayrılacağını belirterek, "Finans merkezlerinin gitmesi Ankara için bir kayıp değildir. Ankara savunma sanayi ve sağlık ARGE'sinin araştırma merkezi olarak yükseliyor" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir